De 150ste verjaardag van Colette

Op zaterdag 28 januari viert Antiquariaat Colette & Co de verjaardag van Colette, de grote Franse schrijfster en de naamgeefster van hun bijzondere boekenparadijs. Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat Sidonie-Gabriëlle Colette geboren werd in Saint-Sauveur-en-Puisaye (Bourgogne). Kom langs voor een stukje taart en bekijk de collectie: er zijn veel boeken van Colette in huis.

‘s Middags zijn er twee bijzondere gasten in de winkel; twee vertaalsters die zich hebben verdiept in het werk van Colette. Kiki Coumans en Gerda Baardman vertellen vanaf 16:00 uur over het leven en werk van Colette.

Kiki Coumans studeerde Franse en Nederlandse letterkunde en heeft een indrukwekkende lijst met vertaalde werken op haar naam. Van Proust, Baudelaire, Houellebecq en vele andere grote Franse schrijvers. In 2017 bezorgde Kiki Coumans in de serie Privé-domein De eerste keer dat ik mijn hoed verloor, zelfportret in verhalen, met werk van Colette en een korte biografie.

Gerda Baardman heeft veel vertalingen uit het Engels op haar naam staan, romans van onder meer Dave Eggers en Michael Chabon, Margaret Atwood, Jonathan Franzen, en vele anderen. Maar zij begon haar studie met Frans. Momenteel werkt Gerda Baardman aan twee vertalingen van boeken van Colette uit de Claudine-serie, die in 2023 zullen verschijnen.

Informatie

 • Begin:

  28-01-2023 11:00
 • Einde:

  28-01-2023 17:00
 • Locatie:

  Antiquariaat Colette & Co, Den Haag
 • Online / offline:

  Online
 • Bedrijfsnaam:

  Antiquariaat Colette & Co
 • Adres:

  Reinkenstraat 45
  2517 CP Den Haag