Een avond met Judith Koelemeijer

Op donderdag 24 november organiseren wij een speciale avond met schrijfster Judith Koelemeijer. In september verscheen haar boek Etty Hillesum: het verhaal van haar leven en deze biografie staat in november nog steeds hoog in de Non-Fictie Top 10. Het leven van deze bijzondere Joodse vrouw, beschreven in haar eigen dagboeken en brieven, sprak en spreekt lezers nu nog steeds zeer aan. Tijdens de avond zal Koelemeijer meer vertellen over haar onderzoek voor de biografie en natuurlijk het boek signeren.

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden?

Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch weet te ontworstelen. Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Tickets zijn € 7,50. Aanmelden via klantenservice@broese.nl.

Informatie

 • Begin:

  24-11-2022 19:00
 • Einde:

  24-11-2022 21:00
 • Locatie:

  Broese Boekverkopers, Utrecht
 • Online / offline:

  Offline
 • Bedrijfsnaam:

  Broese Boekverkopers
 • Adres:

  Oudegracht 112-b
  3511 AW Utrecht