Adopteer een boek & red Holland Park Press

zondag, 21 november 2021

Uitgeverij Holland Park Press zit in de problemen. Maar er is een plan om deze sympathieke uitgeverij te redden: adopteer een boek & red een kleine, onafhankelijke uitgever

Uitgever Bernadette Jansen op de Haar schrijft ons:

Ga de uitdaging aan en maak in 2021 echt een verschil. Omdat boeken essentieel zijn #BooksAreEssential en literatuur ertoe doet #LiteratureMatters. Als iedereen een boek koopt, zijn we gered: #SavedByOneBook.

In 2009 realiseerde ik mijn droom: ik begon mijn eigen bedrijf om literatuur te publiceren, te promoten en te verkopen. Vanaf het begin samen met mijn broer Arnold Jansen op de Haar, een gepubliceerde auteur, en we zijn er trots op dat we belangwekkende schrijvers gevonden hebben en hun boeken beschikbaar hebben gemaakt voor lezers over de hele wereld.

Awater

Om preciezer te zijn: onze website staat vol links naar uitstekende recensies en achttien procent van onze boeken werd genomineerd voor een prijs. Nog beter, we publiceren evenveel vrouwelijke als mannelijke auteurs, en de meeste van onze auteurs hebben iets van het leven gezien – zoals ikzelf – voordat ze gepubliceerd werden.

Sinds 2009 heb ik geen salaris verdiend, heb ik vakanties opgegeven, en ook mijn passie voor het theater, en heb ik geen enkel kledingstuk van belang gekocht, maar elk nieuw boek heeft me voldoening gegeven.  

Ondertussen heb ik ook al mijn spaargeld geïnvesteerd, alsook mijn appartement in Centraal Londen, en heb ik mijn pensioen geplunderd, en dat is allemaal oké, zolang we maar boeken verkopen. 

In november verhuisde ik mijn kantoor van een cottage met vier slaapkamers: naar een (ofschoon aangename) zolderkamer, een tijdelijk onderkomen op de bovenverdieping van een huis, die heel lief beschikbaar werd gesteld door een geweldige dame, om kosten te besparen en ons overeind te houden.

Enige tijd geleden nam ik het heft in eigen handen en begon ik boeken te verkopen op markten, mijn eigen winkeletalage. Een nieuwe benadering die opvallend succesvol was, totdat de lockdowns roet in het eten gooiden. Het is daarom goed nieuws dat we in de weekenden onze boekenkraam weer kunnen runnen en dat de verkoop begint aan te trekken, maar er zijn ook een paar nieuwe uitdagingen.

Brexit betekende dat we een deel van het printen van boeken moesten verplaatsen naar Nederland, en in de uitgeverij gaat de kost voor de baat uit.

Onverwacht kwam een van onze auteurs, Karen Jennings, dit jaar op de longlist van de Booker Prize. Zeer terecht! Ondanks dat wij het genomineerde boek niet hebben uitgegeven, hebben we wel haar vijf andere boeken gepubliceerd en we hebben daardoor veel meer boeken moeten drukken om aan de vraag te voldoen.

En nu heb ik jullie nodig voor de mond-tot-mondreclame. Wat kun je doen om onze uitgeverij te helpen?

Koop een boek

De Nederlandse boeken zijn beschikbaar via de Nederlandse boekhandel. Engelse boeken zijn verkrijgbaar via onze website: NovelsShort StoriesPoetryDutch or All Books

Adopteer een boek of een auteur

Waar gaat dit over? Ik kan geen keuze maken, want ik houd van al onze boeken en bewonder elk van onze auteurs, maar jij kunt dat wel. Als je een speciale verbondenheid voelt met een boek of een schrijver, kun je die op de kaart zetten door op sociale media aandacht te genereren of door gewoon tegen vrienden te zeggen dat ze een of twee exemplaren moeten kopen.

Ondersteun ons op sociale media

https://twitter.com/HollandParkPres
https://www.facebook.com/HollandParkPress/
https://www.linkedin.com/company/holland-park-press/
https://www.pinterest.co.uk/bernadettejodh/boards/
https://www.instagram.com/hollandparkpress/
https://www.youtube.com/user/HollandParkPress/

Doneren

Kun je wat geld doneren om ons aan de gang te houden, zodat we nieuwe literaire ontdekkingen kunnen publiceren? Geweldig, ga dan naar onze PayPal donations pagina:
https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=VSSVV8D8MQ22N

of, als je dat liever doet, dan kun je jouw donatie ook direct op onze bankrekening storten, onze bankgegevens zijn:
account no: 60081694 sort code: 600208 iban: GB98NWBK60020860081694

of neem direct contact op met de uitgever: Bernadette Jansen op de Haar bernadette@hollandparkpress.co.uk

Heel veel dank!

Bernadette Jansen op de Haar

Naschrift Bazarow

De uitgever kan geen keuze maken, maar wij natuurlijk wel:

Koop een van deze mooie boeken en steun deze club:

Het instituut – Vincent Bijlo

Otto Iking is een buitenstaander, thuis en op het blindeninstituut waar hij verblijft. Maar hij is ook een waarnemer. Otto kijkt met meedogenloze humor naar de wereld om zich heen

Schurft – Arnold Jansen op de Haar

DLVA: “Schurft schuurt in zowel schrijfstijl als vragen die het oproept. En toch had ik het niet willen missen.”

100 Dutch-Language Poems – Diverse auteurs

100 Dutch-Language Poems is an eclectic selection of poems written in the Dutch language from the 11th century to the present day. For the poetry lover it is a comprehensive introduction to poetry from the Low Countries and provides a wonderful insight into the themes and issues that influenced generations of poets.

Transeuropa – Jules Deelder

Hoe zou dat lezen? Jules Deelder in het Engels! Maak het mee en bestel dit boek!

Transeuropa is a series of wickedly funny poems by bestselling Dutch performance poet Jules Deelder about foibles, trouble and strife in Europe throughout the ages. 

Place Lamartine Jeroen Blokhuis

Jeroen Blokhuis laat in deze debuutroman Vincent van Gogh zelf aan het woord. In het Arles van 1888-1889. Een authentieke stem. En geschreven in een weergaloze stijl. Feit of fictie? Fictie natuurlijk. Maar fictie om een grotere waarheid te vertellen. Niet de schilder Van Gogh als onaantastbaar icoon, maar als een mens van vlees en bloed. 

 

 


Steunfonds Oekraïense makers geopend. Ook schrijvers komen in aanmerking

donderdag, 18 augustus 2022

Uitgeverij Holland Park Press zit in de problemen. Maar er is een plan om deze sympathieke uitgeveri...


CPNB stelt ‘Woede’ van Salman Rushdie gratis beschikbaar

donderdag, 18 augustus 2022

Uitgeverij Holland Park Press zit in de problemen. Maar er is een plan om deze sympathieke uitgeveri...


Bazarow.LIVE van 14 september met o.a. Fleur Ravensbergen en Mischa Andriessen

woensdag, 17 augustus 2022

Uitgeverij Holland Park Press zit in de problemen. Maar er is een plan om deze sympathieke uitgeveri...


Astrid aan het woord: Boeken lezen

woensdag, 17 augustus 2022

Uitgeverij Holland Park Press zit in de problemen. Maar er is een plan om deze sympathieke uitgeveri...