"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges
Meer, Marica van der

Meer, Marica van der

“Mijn motto is leef je dromen! Ik ben niet bang voor het onbekende, daar ben ik juist naar op zoek. Terug naar de basis, met vijf tassen aan een fiets de wereld verkennen. Je hoofd leeg maken, zodat er plek is voor nieuwe ideeën. Het reizen op een fiets geeft mij als fotograaf de mogelijkheid mooie foto’s te maken. Fietsend kan ik een land grondig verkennen, om nieuwe reizen in elkaar te zetten. En ik mag er ook nog boeken over schrijven!”

Marica van der Meer (1969) is een Nederlandse fotograaf, reisorganisator, schrijfster en wereldfietser. Twaalf jaar lang werkte ze als reisleidster overal en nergens op de wereld. Haar eerste fietsreis, van Vuurland naar Alaska, had de afsluiter moeten worden van haar zwervend bestaan. Wat ze niet wist is dat dit het begin werd van een zoektocht naar steeds grotere uitdagingen.

In 2002 stapte ze in Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, op de fiets. Na 18 maanden en ruim 27.000 kilometer bereikte ze Alaska. Over deze extreme reis schreef ze haar eerste boek boek Van vuur naar ijs.
In 2013 stapt ze opnieuw op haar fiets. Ze fietst vanaf haar huis in Workum naar het verjaardagsfeestje van haar vriendin Maria in Adelaide, Australië. Via de Zijderoute bereikt ze na 15 maanden en 28.000 kilometer precies op de dag van de verjaardag van Maria haar bestemming. Over dit bijzondere avontuur publiceerde ze het boek Weg van de wereld, bij Uitgeverij Elmar.
Daar verschenen ook het Reishandboek Bolivia, het Reishandboek Indonesië en het Reishandboek Mexico. In januari 2019 vierde Marica van der Meer haar 50ste verjaardag. Ze gaf een feestje en besloot vanaf haar feestje de verkeerde kant om naar huis te fietsen. De wereld is rond en als je maar lang genoeg de verkeerde kant op fietst, kom je ooit weer thuis. Over dit bizarre avontuur met een onverwacht einde is in november 2020 haar boek Dwaalspoor verschenen.

Kijk voor meer informatie op https://maricavandermeer.nl/