Bazarow stopt als boekenverkoop-site, maar gaat door als boekenplatform

woensdag, 25 mei 2022

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoop-site. Bazarow was opgezet als verkopende boekensite om de fysieke boekhandel te ondersteunen. “We wilden zo de invloed van de grote internetboekhandels tegengaan. Het is niet gelukt,” vertelt Roeland Dobbelaer initiatiefnemer en hoofdredacteur van Bazarow. “We hebben het technisch niet voor elkaar gekregen om een site te worden waar mensen boeken konden bestellen die dan uitgeleverd zouden worden door de fysieke boekhandel in hun woonplaats.” Dobbelaer zegt dat we het als team niet voor elkaar hebben gekregen om alles technisch goed te laten werken. “We kunnen het niet verantwoorden iedereen nog langer te laten wachten. Dat is slecht voor onze geloofwaardigheid, ook zouden we zo een concurrent van de fysieke boekhandel worden, en dat was natuurlijk nooit de bedoeling.”

Maar Bazarow houdt niet op te bestaan. Momenteel wordt er hard gewerkt om de site met een deels aangepaste vormgeving en nieuwe inhoud door te laten starten. Bazarow wordt samengevoegd met recensiesite De Leesclub van Alles. De 16.000 artikelen, interviews, nieuwsberichten en recensies blijven behouden, net als de urls van deze artikelen. De naam De Leesclub van Alles verdwijnt op termijn. De nieuwe site wordt op 1 juni gelanceerd.

Dobbelaer: “Het goede nieuws is dat we wel doorgaan met ons recensieplatform. Er zijn meer dan honderd mensen die artikelen schrijven voor De Leesclub van Alles, en met 16.000 artikelen behoren we tot de grootste recensiesite in het Nederlandse taalgebied. Ook ons bereik is niet meer te negeren. Uniek is dat we naast literatuur ook sterk zijn in populaire fictie én serieuze non-fictie. Ik heb ervoor gekozen om door te gaan onder naam Bazarow. Dat is een mooie literaire naam, kort en krachtig. En Bazarow, de opstandige student uit de roman Vaders en zonen van Toergenjew, is één van mijn literaire jeugdhelden. De naam De Leesclub van Alles was verwarrend. We zijn natuurlijk geen leesclub in ware zin des woord.”

Ook het tweewekelijkse Bazarow Magazine blijft, net als de dagelijks verschijnende wekelijkse themabrieven (Filosofie&Religie, Kinder&Jeugdboeken, Kunst&Cultuur, Geschiedenis&Archeologie, Young Adult etc.etc.) waarin lezers op de hoogte worden gehouden van de nieuwste uitgekomen boeken van het genre waar ze in geïnteresseerd zijn.

Kookboeken Nieuws

Vanaf vanmiddag 16.00 uur is het niet langer meer mogelijk om boeken via Bazarow.com te bestellen. De klantenservice blijft nog een maand bereikbaar zodat alle lopende bestellingen netjes worden afgehandeld. Ook boeken die al betaald zijn, maar nog niet geleverd konden worden gewoon bezorgd. 

Dobbelaer wil alle mensen die zich hebben gecommitteerd aan het project, klanten, schrijvers, vertalers, affiliates, uitgevers, boekhandelaren die vaak vroegen wanneer ze konden aanhaken en natuurlijk ook het eigen team, van harte bedanken. “Er is hard gewerkt. Maar niet altijd lukt een project. Het is niet anders.” Dobbelaer roept mensen op om vooral bij de fysieke boekhandels te blijven bestellen. “Laat Bol vooral links liggen en investeer in het boekenvak.”

Laat Dobbelaer het plan voor een overkoepelende boekenverkopende site helemaal varen? “Nee, het blijft een goed idee. Ik geloof nog steeds dat het mogelijk moet zijn om op internet zo sterk te zijn, dat we boekenkopers daar kunnen laten bestellen. En de fysieke boekhandel daarvan mee kunnen laten profiteren.” Dobbelaer vertelt dat het technische team met verschillende nieuwe projecten bezig is, met betere technieken. “Dus wie weet. Ik houd alle opties open.”

Redactie Bazarow


Vakantielezen 2022 voor basisschoolleerlingen van start

zaterdag, 25 juni 2022

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoop-site. Bazarow was opgezet als verkopende boekensite om de fy...


45! ja, 45 kinderboekenprijzen toegekend. Is dat niet veel?

vrijdag, 24 juni 2022

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoop-site. Bazarow was opgezet als verkopende boekensite om de fy...


Shortlist Europese Literatuurprijs 2022 bekendgemaakt

donderdag, 23 juni 2022

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoop-site. Bazarow was opgezet als verkopende boekensite om de fy...


Gezocht inzendingen voor het BruutTAAL Regenboogboek 2022

dinsdag, 21 juni 2022

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoop-site. Bazarow was opgezet als verkopende boekensite om de fy...