De eerste priesteres

Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen? Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen. Voor alles is een eerste keer. Maar wat als die ene keer je laatste kans betekent?

Jacqueline Zirkzee is auteur en historicus. Als journalist reisde ze jarenlang de wereld over. Raadselachtige archeologische vondsten brachten haar op het spoor van een vergeten tijdperk. De eerste priesteres is een mengeling van historische feiten, mythologische overlevering en fictie.

Over de romans van Jacqueline Zirkzee:

* ‘De eerste priesteres verdient een plaats in de boekenkast naast De stam van de holenbeer van Jean M. Auel.’ – Geert Kimpen

* ‘Knap gedoseerde mengeling van feiten en fictie intrigeert én overtuigt.’ – Trouw over Mykene

* ‘De spanning van hun liefde is voelbaar.’ – Leestafel over Het boek van Tristan en Isolde

* ‘Sfeervol boek.’ – NRC Handelsblad over Het Heksenhuis

* ‘Een mooie historische roman.’ – De Telegraaf over Reimer

Informatie

Recensies

De eerste priesteres