In alle ernst

Ter ere van de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans koos Joost Prinsen zijn beste essays en beschouwingenDe lichtvoetige stijl, handelsmerk van Godfried Bomans, komt nergens beter tot zijn recht dan in zijn essays. Het geeft ze de adem, die het lezen tot zo’n vreugde maakt. Bomans heeft een groot aantal van die artikelen geschreven voor allerlei kranten en tijdschriften.InIn alle ernst heeft Joost Prinsen de beste stukken bijeengebracht en van een inleiding voorzien. Een serie beschouwingen van een man die bovenal heel erg goed kon schrijven.In de pers‘Weinigen zijn zo bepalend geweest voor de Nederlandse literatuur als Godfried Bomans. Bomans is de beste.’ de Volkskrant‘Deze verhalen moet je voorlezen aan je partner voor het slapen gaan. Dan ga je met een glimlach naar bed.’ Boekhandelaar Bart Jansen in Algemeen Dagblad

Godfried Bomans (1913-1971) was een van Nederlands bekendste schrijvers. Hij schreef meer dan zestig boeken, waaronder Erik of het klein insectenboek, naast talloze columns en andere publicaties. Ook was hij een veelgevraagde gast op radio en televisie. Zijn werk kenmerkt zich door een groot gevoel voor humor en een onslijtbare ironie.
Joost Prinsen (1942) is acteur, presentator en columnist. Hij speelde 45 jaar in het theater. Daarnaast genoot hij bekend­heid met zijn tv-optredens in o.a. De Stratemaker­opzeeshow en Het Klokhuis en als presentator van de quiz Met het mes op tafel. Hij publiceerde eerder meerdere boeken, waaronder Mijn vrouw pikt zeepjes en Na Emma. Hij is een groot bewonderaar van Godfried Bomans.

Informatie

Recensies

In alle ernst