Auteur(s): Joep de Valk

Vele talen, in alles de liefde

“Al sprak ik de talen van alle mensen en engelen, maar had ik de liefde niet, ik was een dreunende gong en een schelle cimbaal.” (1 KorintiĆ«rs 13:4)

Talen en uitingsvormen zijn er in overvloed. Vele talen, in alles de liefde zoekt naar het heilige daarin. Het wil zien wat niet te zien is, horen wat alleen vanbinnen hoorbaar is, voelen wat niet aanraakbaar is, opsnuiven wat geen geur heeft. De liefde ont-dekken.

Tien theologen, de auteurs van dit boek, gaan over een onderwerp dat hen fascineert in gesprek met een expert. De onderwerpen variƫren van gebarentaal tot de taal van de natuur, van gevangenentaal tot de taal van de stilte. De tien essays tonen de rijke diversiteit en diepgang in de manieren waarop wij met elkaar communiceren en waarop de dingen tot ons spreken.

Vele talen, in alles de liefde is een ode aan de liefde, in welke vorm dan ook.

De auteurs werken in een kerk of een gevangenis, ziekenhuis of zorginstelling. Vijf jonge illustratoren verrijkten de woordtaal met hun zintuigprikkelende beeldtaal.

AUTEURS: Jan Berkvens, Pieter Hartevelt, Yvonne Hiemstra, Antje van der Hoek, Koen Holtzapffel, Alke Liebich, Kim Magneede Berg, Martijn Rozing, Joƫl Vlasblom, Alleke Wieringa Gesprekspartners: Harry Brandsma, Marga Haas, Lloyd Haft, Tonnie van den Hil, Florus Kruyne, Mirjam Marks, Trees van Montfoort, Otje, Marcel Poorthuis, Taede Smedes, Piek Stor, Miek Zwamborn

ILLUSTRATIES: Imke Bogers, Juliet Campfens, Aida de Jong, Veerle van der Veer, Lybrich Wieringa

Informatie

Recensies

Vele talen, in alles de liefde