Cabaretier Bert Visscher over eigen boek: Dat wordt nooit wat

donderdag, 11 maart 2021

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de coronacrisis. Dit zorgde ervoor dat er ineens tijd was voor het schrijven van zijn boek Dat wordt nooit wat, waarin de Groninger terugblikt op zijn eerste jaren in het cabaret. “Zo vaak heb ik gedacht, terwijl ik in de stromende regen naar huis reed: waar ben ik mee bezig?, ” vertelt hij in een interview met Nu.nl 

Visscher die vaak praatte met collega’s en vrienden over zijn beginjaren in het vak, hoorde vaak dat dit leuke verhalen waren. Zijn vrienden zeiden: “Dat moet je opschrijven. Tijdens de tournee was ik daar nog te druk voor, maar in de corona tijd ben ik er echt voor gaan zitten.”

En nu is het boek af. Dat wordt nooit wat! is vanaf deze week verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat er ook een luisterboek verschijnt van Dat wordt nooit wat. En dat gaat Visscher natuurlijk zelf op geheel eigen wijze inspreken.

Nu hoopt Visscher dat hij weer snel kan optreden. Over het afgelopen coronajaar zegt hij inn het Nu.nl interview: De eerste maanden vond ik het wel lekker: er was weinig ruis en ik heb veel boeken gelezen en genetflixt. Maar ik begin er nou wel flauw van te worden. Een goed teken, want voor hetzelfde geld had ik gedacht: ik koop een doos sigaren, ga naar mijn huis in Italië en de rest bekijkt het maar. Maar ik heb weer erg veel zin om op te treden.”

Hereditas Nexus

Op het moment dat theaters weer open gaan, speelt Visscher eerst zijn meest recente show Hij wordt vanzelf moe. “Daarna, als mijn hoofd leeg is, begin ik aan het schrijven van mijn nieuwe show. Corona zal ik daar vast even in noemen, maar een grote rol zal het niet spelen. Ik denk dat veel anderen dat al doen en dat past ook niet bij het type voorstelling dat ik maak. Ik wil er in elk geval weer een lekkere chaos van maken.”

Sabine Bunschoten


Filter Vertaalprijs 2022 voor vertaling Chinese klassieker

donderdag, 29 september 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Jip van den Toorn wint Inktspotprijs 2022

donderdag, 29 september 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Dichter des Vaderlands Lieke Marsman haalt €10.000 op voor AYA

donderdag, 29 september 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Arnon Grunberg wint Johannes Vermeer Prijs 2022

woensdag, 28 september 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...