Cabaretier Bert Visscher over eigen boek: Dat wordt nooit wat

donderdag, 11 maart 2021

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de coronacrisis. Dit zorgde ervoor dat er ineens tijd was voor het schrijven van zijn boek Dat wordt nooit wat, waarin de Groninger terugblikt op zijn eerste jaren in het cabaret. “Zo vaak heb ik gedacht, terwijl ik in de stromende regen naar huis reed: waar ben ik mee bezig?, ” vertelt hij in een interview met Nu.nl 

Visscher die vaak praatte met collega’s en vrienden over zijn beginjaren in het vak, hoorde vaak dat dit leuke verhalen waren. Zijn vrienden zeiden: “Dat moet je opschrijven. Tijdens de tournee was ik daar nog te druk voor, maar in de corona tijd ben ik er echt voor gaan zitten.”

En nu is het boek af. Dat wordt nooit wat! is vanaf deze week verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat er ook een luisterboek verschijnt van Dat wordt nooit wat. En dat gaat Visscher natuurlijk zelf op geheel eigen wijze inspreken.

Nu hoopt Visscher dat hij weer snel kan optreden. Over het afgelopen coronajaar zegt hij inn het Nu.nl interview: De eerste maanden vond ik het wel lekker: er was weinig ruis en ik heb veel boeken gelezen en genetflixt. Maar ik begin er nou wel flauw van te worden. Een goed teken, want voor hetzelfde geld had ik gedacht: ik koop een doos sigaren, ga naar mijn huis in Italië en de rest bekijkt het maar. Maar ik heb weer erg veel zin om op te treden.”

Wordt Vervolgd

Op het moment dat theaters weer open gaan, speelt Visscher eerst zijn meest recente show Hij wordt vanzelf moe. “Daarna, als mijn hoofd leeg is, begin ik aan het schrijven van mijn nieuwe show. Corona zal ik daar vast even in noemen, maar een grote rol zal het niet spelen. Ik denk dat veel anderen dat al doen en dat past ook niet bij het type voorstelling dat ik maak. Ik wil er in elk geval weer een lekkere chaos van maken.”

Sabine Bunschoten


Het literaire festival Woordnacht komt er weer aan

dinsdag, 4 oktober 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Veel kritiek op de nieuwe canon Nederlandse Literatuur

maandag, 3 oktober 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Uit de hoek 82: De inwisselbaarheid van recensies

zondag, 2 oktober 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...


Bazarow start algemene agenda voor boeken minnend Nederland en Vlaanderen

zaterdag, 1 oktober 2022

Bert Visscher (60) kon vlak voor het eind van zijn tournee het podium niet meer op vanwege de corona...