Fantasy schrijver Kim ten Tusscher over haar leven

dinsdag, 19 juli 2022

[Nieuws] In de serie Hoe doen zij het werd vorige maand fantasyschrijver Kim ten Tusscher (42) en haar partner Björn te Keurs geportretteerd. Hoe doen zij het is een rubriek waarin mensen vertellen hoe ze leven en waar ze hun geld aan besteden. In het dagelijkse leven werkt de auteur van Vertellingen van de ondergang bij een AH to go: “Mijn dag is verder gevuld met schrijven en alles daaromheen, zoals promotie van boeken. Ik schreef met veel plezier vroeger, maar op een gegeven moment verdween het uit mijn leven toen het voor school niet meer hoefde. Toen droomde ik een stukje van het verhaal van mijn eerst boek. Ik dacht: ik heb tijd, laat ik het eens opschrijven. Dat bleek heel leuk, en toen ben ik een uitgever gaan zoeken. In Nederland hoor ik wel tot de top van de fantasyschrijvers. Naar Nederlandse maatstaven verkoopt het goed. Maar hier is de markt gewoon niet groot, dus het is geen vetpot. Mijn baantje bij de AH levert mijn hoofdinkomen, maar het is wel mijn bijbaantje. Alles wat ik bij AH verdien, gaat weer naar het schrijven.”

Kim ten Tusscher werd in 1979 geboren in Twente en Enschede is sinds een paar jaar haar uitvalsbasis. Tusscher woont met haar vriend, de hoofdconducteur Björn te Keurs in een huis uit 1902. Ze delen een passie voor geschiedenis, reizen en avontuur. Tusscher werkt 12 uur bij de Ah to go. Maar wij kennen haar vooral als de bedenker en schrijver van de Vertellingen van de ondergang en de Lilith triologie, twee spannende series over hoofdpersoon Lilith, een machtige drakenwisselaar.

Lees hier het hele interview in NRC. Het artikel is van NRC redacteur Marit Willemsen.

Boekenkrant

Redactie Bazarow


Uit de hoek 73: The importance of being earnest

zondag, 7 augustus 2022

[Nieuws] In de serie Hoe doen zij het werd vorige maand fantasyschrijver Kim ten Tusscher (42) en h...


Letterenfonds stelt tien subsidies voor debutanten beschikbaar

woensdag, 3 augustus 2022

[Nieuws] In de serie Hoe doen zij het werd vorige maand fantasyschrijver Kim ten Tusscher (42) en h...


Bazarow Magazine nr. 14 verschenen

zondag, 31 juli 2022

[Nieuws] In de serie Hoe doen zij het werd vorige maand fantasyschrijver Kim ten Tusscher (42) en h...


Uit de hoek 72: Een lijdzame literatuur

zondag, 31 juli 2022

[Nieuws] In de serie Hoe doen zij het werd vorige maand fantasyschrijver Kim ten Tusscher (42) en h...