Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

3 redenen voor het kopen van ramsjboeken

woensdag 23 juni 2021

[Lifestyle] Van lezen word je slim, maar ook vitaler, ruimdenkender, welbespraakter en meer ontspannen.  Echt! Genoeg redenen om direct een nieuw boek te pakken wanneer je de ander hebt verslonden. Veel lezen houdt echter wel in dat je meer boeken zult kopen. En dan het struikelblok: boeken zijn nogal aan de prijs. Gelukkig staan de mooiste titels óók in de ramsj.

Als fervent boekenlezer weet je al wat je volgende boek wordt. Natuurlijk. Hij ligt al voor je klaar. Gekocht in een boekenwinkel waar de vaste boekenprijs netjes wordt gehanteerd. Hoewel de vaste boekenprijs het doel heeft om een brede beschikbaarheid en een gemêleerd aanbod van boeken te stimuleren, slaan de prijzen van boeken ook een aardig gat in je salaris. Prima voor enkele keren per jaar, maar wanneer je het ene na het andere boek verslindt, houd je aan het eind van je geld altijd een stukje maand over. Reden te meer om eens te kijken tussen het ramsjaanbod.

3. Goed geprijsd
Boeken hebben een kortere levensduur dan pakweg tien jaar geleden. Wanneer uitgeverijen nu boeken op de markt brengen mogen zij titels een jaar lang aanbieden voor de vaste boekenprijs. Na een jaar wordt de vaste boekenprijs eraf gehaald en mogen uitbaters zelf hun prijs bepalen. Het kan daardoor voorkomen dat je boeken in de ramsj treft tegen extreem hoge kortingen. Een ramsjboek voor prijzen van €3,99 zijn geen unicum.

2. Ecologische voetafdruk verkleinen
Natuurlijk is de boekenindustrie niet verantwoordelijk voor de kap van regenwoud. Harthout wordt immers niet gebruikt voor de productie van boeken. Wanneer bos wordt gerooid voor de papierindustrie, worden er direct bomen bij geplant. Helaas duurt het even voor bomen rijp zijn voor een nieuwe oogst. Kies eens voor duurzaam en kies eens voor een mooie ramsjparel in plaats van een splinternieuw boek. Richt je pijlers eens op het ramsj aanbod. Zo houd jij de verschraling tegen én betaal je een schappelijkere prijs dan wanneer je een nieuw boek koopt.

3. Eerbetoon aan schrijver
Denk nu niet dat enkel kneusjes in de ramsjcollectie belandden. Dit beeld ontstaat omdat reguliere boekenshops hun planken om de haverklap schoonvegen en uitgevers steeds meer bezuinigen op kosten voor hun depot. Doet een boek het niet goed– omdat de omloop van boeken nu eenmaal enorm is – dan verdwijnen genegeerde meesterwerkjes na een tijdje uit de winkel. Zonde. Richt je pijlers eens op het ramsj aanbod. Ieder niet gelezen boek is namelijk een gemiste kans. In de ramsj collectie vindt je parels van boeken, mooi verzameld werk van meesterschrijvers en zorgvuldig gedrukte kunstboeken. Koop een ramsjboek. De auteur zal je dankbaar zijn.

Wat wordt je volgende boek op je leeslijst?

 

 

 

 

 

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden