Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

8 maart Internationale Vrouwendag en (kinder)boeken

maandag 8 maart 2021

Toch aardig om op een boekensite aandacht te besteden aan (kinder)boeken die een link kunnen vormen met Internationale Vrouwendag. Elk jaar is  de Wereldvrouwendag gekoppeld aan een thema. Dit jaar gaan we voor ‘Invloed met Impact’: op welke manier kunnen vrouwen op een positieve manier invloed uitoefenen?”

Op diverse plaatsen wordt er aandacht geschonken aan deze dag en in deze tijd gebeurt dat veelal online. Het thema wordt op allerlei manieren uitgewerkt. Waar het vooral om gaat is de vraag hoe vrouwen met een positieve levenshouding invloed kunnen uitoefenen.

Een van de leuke activiteiten vindt plaats in Arnhem. Daar worden vrouwen opgeroepen om te vertellen over hun ‘impactvrouw’. Daarbij kan gedacht worden aan een bekende vrouw, een politicus, schrijver of popidool. Ook in de persoonlijke sfeer kan een ‘impactvrouw’ worden; denk bijvoorbeeld aan een lerares op school, oma, moeder of vriendin. 

Deze invalshoek kan eveneens ingezet worden voor kinderen; in de wereld om hen heen zoeken naar een ‘impactvrouw’.

Daarnaast een tip voor een leuk, spannend boek voor Wereldvrouwendag: Mama is Minister President. Dit informatieve boek, waarin een aantal begrippen uit de politiek wordt aangestipt, is ook uitgereikt aan de vier vrouwelijke lijsttrekkers van dit moment (maart 2021). 

In verkiezingstijd is dit boek uiteraard een must!

Meisje, vrouw, anders  van Bernardine Evaristo is een boek dat ook perfect aansluit op het thema. Van Londen tot Schotland, van een non-binaire sociale media-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij. Meisje, vrouw, anders volgt twaalf personages van kleur die op zoek zijn naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Evaristo brengt hen op meesterlijke wijze samen en herinnert ons aan datgene wat ons verbindt in tijden van verdeeldheid.

Een ander boek dat perfect aansluit op het thema ‘impactvrouw’ is Onze toekomst is nu! 

Wees een held, red de wereld! Hoe dan? In dit boek laat Greta Thunberg zien hoe zij dat aanpakt. Greta is inmiddels een bekende actievoerder, maar toen ze begon om voor het klimaat te strijden, was ze helemaal alleen. Greta‘s verhaal laat zien dat iedereen kan helpen. En daarvoor hoef je je echt niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen. Kijk maar bij de tips in dit boek, dan zie je hoe snel je al een verschil kunt maken. oe dus mee, want ook jij bent belangrijk in de strijd om onze planeet te redden. Een boek over hoe een vrouw laat zien dat ze de wereld kan veranderen!

Coco of het kleine zwarte jurkje, eveneens een kinderboek dat laat inzien dat vrouwen heel succesvol kunnen worden door hard te werken. Iedereen kent de beroemde Franse modeontwerpster Coco Chanel (1883-1971) wel, maar ken je naast haar bekende little black dress of parfum ook haar levensverhaal?

De kleine Coco is geboren in een arm gezin en groeit op in een weeshuis, waar ze streng wordt opgevoed. Ze moet hard werken voor de kost, maar ze leert er ook heel goed naaien en borduren. Tot haar achttiende, dan moet ze een baantje gaan zoeken. De wereld ligt voor haar open. En één ding weet Coco heel zeker. Ze wil nooit, nooit meer arm zijn…

In Coco of het kleine zwarte jurkje vertelt Annemarie van Haeringen het verhaal van Coco niet alleen in tekst, maar ook in prachtige illustraties.

En tot slot het boek Niet te stoppen van Angie Thomas. Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar teksten. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze móét het maken!

--

Rita Pontororing & Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden