Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Aafke Romeijn verwijdert haar Twitteraccount na structurele bedreigingen en intimidaties

maandag 22 maart 2021

Nederlands muzikant, schrijver en journalist Aafke Romeijn verwijderde afgelopen week haar Twitteraccount omdat ze al jaren structureel wordt geïntimideerd en bedreigd. De intimidaties variëren van negatieve reacties op haar tweets tot mensen die haar huisadres achterhalen en haar een lading plastic foetussen toesturen of bestellingen op haar naam doen. Romeijn vertelt aan het AD dat ze denkt dat de reden is dat juist zij het mikpunt van de ‘voornamelijk toetsenbordhelden is’ omdat Romeijn zich op Twitter uitlaat als linkse, feministische vrouw. Romeijn laat op haar Instagramaccount weten:

“Sinds een aantal weken ontvang ik op twitter, maar ook via alle andere kanalen, mail en ook via mijn brievenbus een heleboel berichten die uiteenlopen van pesterijen tot identiteitsfraude en zelfs bedreigingen. Ik heb om die reden mijn twitteraccount gedeactiveerd en maandag heb ik een afspraak bij de politie om aangifte te doen.

Ik kom wel weer terug op twitter als de bedreigingen stoppen, mocht dat gebeuren. Tot die tijd ben ik vooral hier te vinden, want hier is het (vooralsnog) gezellig. 

Tegen alle dreigtrollen wil ik graag het volgende zeggen: ik ben niet bang, ik laat me niet het zwijgen opleggen en ik neem elk bericht serieus, net als de politie overigens.”

Van Aafke Romeijn verscheen in 2018 de roman Concept M, daarop volgde de dichtbundel Leegstand.

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden