Aandacht voor Kinder- en Jeugdboeken in de Maand van de Filosofie 2020

In een nieuwsbericht van afgelopen week is te lezen dat de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) als doel heeft de filosofie te bevorderen. De ISVW biedt opleidingen, cursussen en trainingen. Voor volwassenen.

Er zijn echter ook cursussen, opleidingen en trainingen die worden gegeven om te leren filosoferen met kinderen. Op de site van Filosovaardig worden workshops, trainingen gegeven om je te bekwamen in het vak filosoferen met kinderen. Daar is zeker deskundigheid voor nodig.

Filosoferen met kinderen in een kleine setting bv. thuis kan heel verrassend zijn. Kinderen stellen vaak veel vragen over de dingen om zich heen. Het is de kunst om de juiste vragen te stellen, samen te vatten wat het kind zegt en door te vragen. Boeken kunnen daarbij een steun geven. Probeer het eens met de volgende boeken.

Patrick (10-12) is een novelle over waarheid en verzinsels. Het kinderboek voor de Maand van de Filosofie 2020 van Annelies Verbeke dat eindigt met vragen die voortvloeien uit het boek.
Kleine vos en het mooiste wat er is (4+) gaat over je alleen voelen en over het vinden van het mooiste wat er is. Een vraag die je kunt stellen tijdens het voorlezen. Geldt dat ook voor jou?
Waar geluk begint (4+). In dit boek worden er situaties getoond waarin geluk aanwezig is.
Becky Breinstein en de gifbeker van Socrates (9+) is een eerste kennismaking met Socrates en Plato.
Het onwijs grote filosofiedoeboek (7+) is een doeboek vol weetjes, puzzels, quizzen en knutsels waarmee je alles over filosofie leert.

--
Door Rita Pontororing

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden