Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

A.L. Snijders, schrijver van het zeer korte verhaal, overleden

maandag 7 juni 2021

Vanochtend maakte AFdH Uitgevers bekend dat A.L. Snijders, pseudoniem voor Peter Müller, overleden is op 83-jarige leeftijd. 

A.L. Snijders werd bekend door het zeer korte verhaal (zkv), vaak niet langer dan een pagina. Een genre dat hij zelf uitvond. Sinds 2000 stuurde hij via de mail zijn zeer korte verhalen over uiteenlopende onderwerpen naar mensen die zich hiervoor aangemeld hadden. Zijn verhalen werden zo populair, dat Paul Abels en Martijn Friens AFdH Uitgevers in 2006 oprichtten om zijn verhalen uit te kunnen geven. Voor zijn werk ontving hij in 2010 de Constantijn Huygensprijs. 

A.L. Snijders was nog altijd actief, afgelopen april kwam zijn laatste bundel, Tat Tvam Asi, uit en gisterochtend stuurde hij zijn laatste zkv rond. Verder las hij iedere zondagochtend zijn laatste zeer kort verhaal voor op Radio 4. De fragmenten hiervan zijn via deze link terug te luisteren. 

Van Snijders verschenen de volgende bundels: Lood, Herinneringen aan een vader, Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk, Bordeaux met ijs, De mol en andere dierenzkv’s, Vijf bijlen, een handige dromer, Brandnetels en verkeersborden en Wapenbroeders.

--

Richtje Scholtmeijer

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden