Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Andere opzet voor de Boekenweek van jongeren

maandag 19 april 2021

Elk jaar is er in het najaar een Boekenweek voor Jongeren. De Boekenweek voor Jongeren wordt georganiseerd door Stichting CPNB, Stichting Lezen en de Schrijverscentrale. Dit jaar komt de Boekenweek van Jongeren (17 t/m 26 september) tot stand onder leiding van de jongeren zelf. Een focusgroep van tien middelbareschoolleerlingen van 15 t/m 18 jaar werkt op dit moment hard aan de nieuwe huisstijl. Deze scholieren bepalen welke influencers het jaarlijkse geschenkboek het beste kunnen promoten, welke hashtags werken en welke huisstijl het beste tot de verbeelding spreekt.

Dit jaar heet de geschenkbundel voor de Boekenweek voor Jongeren 3PAK, een bundel met korte verhalen van drie bekende auteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen uitgedeeld door docenten Nederlands. 3PAK bevat verhalen uit het echte leven, dicht bij de doelgroep. Ook voor dit jaar zijn er weer drie auteurs gevraagd voor het geschenkboek: Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot.

Khalid Boudou

Werkte als leraar Nederlands en werd in één klap beroemd met Het Schnitzelparadijs. In 2007 bracht hij Pizzamaffia uit, dat werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg: Pizzamaffia slaat door.

Aimée de Jongh

Aimée combineert poëtische beelden met sterke verhalen. Ze brak definitief door met het ijzingwekkende debuut De terugkeer van de wespendief. Internationaal succes behaalde ze met de boeken Taxi en Bloesems in de herfst.

Splinter Chabot

De schrijver, programmamaker en politicoloog debuteerde in 2020 met Confettiregen: het boek over de ontdekkingstocht naar hoe jezelf te zijn werd een bestseller. Miljoenen kijkers genoten dit jaar ook van zijn deelname aan Wie is de Mol?

Het beste boek voor Jongeren

Het Beste Boek voor Jongeren wordt ieder jaar uitgereikt om de aandacht te vestigen op goede en leuke boeken, geschikt voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die zo het leesplezier aanwakkeren.

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. De jury maakt de genomineerden eind mei bekend. De vakjury leest deze tien titels en bepaalt welk boek het beste is.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden