Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Anne Rube wordt de nieuwe voorzitter van de Schrijverscentrale

maandag 5 juli 2021

De Schrijverscentrale is een organisatie die adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in heel Nederland. Ze organiseren jaarlijks ongeveer 4500 activiteiten waarbij een schrijver in bibliotheken, boekhandels en op scholen en festivals vertelt over wat hij of zij doet. Op die manier maken ze literatuur breed zichtbaar en stimuleren ze het lezen. De Schrijverscentrale bereikt jaarlijks zo’n 400.000 lezers, waarvan 260.000 kinderen en jongeren. Vrijwel alle Nederlandse auteurs en illustratoren zijn aangesloten bij de Schrijverscentrale. 

Sinds 2015 was Nelleke Noordervliet voorzitter van de Schrijverscentrale. Noordervliet is schrijver en werkte onder andere voor de Volkskrant, het Historisch Nieuwsblad, Trouw en het radioprogramma OVT. Voor haar boeken kreeg ze de Multatuliprijs en de Constantijn Huygens-prijs. Noordervliet draagt nu het stokje over aan Anne Rube. Rube was interim-voorzitter van de Vereniging Openbare Bibliotheken, directeur-bestuurder bij Problibio, de provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland, uitgever bij Wolters-Noordhoff, directeur-uitgever bij Thieme-Meulenhoff en directeur van J.M. Meulenhoff. 

Rube zegt over haar nieuwe baan: “Het is een uitdaging om zo’n gewaardeerde en gelauwerde auteur als voorzitter op te volgen, maar ik voel me vereerd en ga me graag inzetten voor deze professionele organisatie waarbij vrijwel alle Nederlandse auteurs en illustratoren zijn aangesloten. Door jaarlijks zo’n 4.500 ontmoetingen tussen de schrijvers en hun lezers te regelen voor boekhandels, scholen en bibliotheken, maakt De Schrijverscentrale literatuur breed zichtbaar en stimuleert ze het lezen. Ik zie ernaar uit om samen de nieuwe plannen die er liggen vorm te gaan geven.” 

--

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden