Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Arend Hosman start nieuwe uitgeverij Alfabet Uitgevers

dinsdag 29 september 2020

Arend Hosman, uitgever bij Thomas Rap start op 1 november een nieuwe uitgeverij, zo meldt de Volkskrant. De uitgeverij krijgt de naam Alfabet Uitgevers. De reden voor het vertrek is een behoefte aan autonomie bij de redactie van Thomas Rap. De uitgeverij is onderdeel van de Bezige Bij.

Arend Hosman verzorgde bij Thomas Rap publicaties van de bestsellers Mythos van Stephen Fry, Mijn naam is Selma van Selma van de Perre en de boeken van Yuval Noah Harari. Hosman las het manuscript van Sapiens toen Harari nog niet bekend was. Alfabet Uitgevers wordt een literaire uitgeverij, met kwalitatieve fictie en non-fictie. Hosmans redacteuren Saartje Schwachöfer en Catharina Schilder neemt hij mee naar de nieuwe uitgeverij. Het is niet duidelijk waarin Alfabet zal verschillen van Thomas Rap. Hosman hoopt voor een breder publiek te gaan uitgeven. ‘Ik wil boeken brengen die een zekere urgentie hebben. Ik vind dat je als uitgever een maatschappelijke plicht hebt, er spelen allerlei onderwerpen waarin onze uitgeverij een rol moet gaan vervullen,’ vertelt Hosman aan de Volkskrant.

Alfabet Uitgevers wordt onderdeel van de Uitgeversgroep Veen, Bosch & Keuning (VBK) en krijgt een kantoor in Amsterdam. Het wordt dus geen volledig zelfstandige uitgeverij. Hosman: ‘Ik heb daar natuurlijk wel over nagedacht. Maar er komt veel op uitgevers af, het is een spannende tijd; je moet wel heel dapper zijn wil je je als kleine zelfstandige staande kunnen houden. En het werken bij een groot concern bevalt me eigenlijk heel goed. VBK staat met één been in de toekomst; zij kunnen ons helpen met zaken als distributie, verkoop, digitalisering. Dat zijn dingen die ik niet allemaal kan. Als we bij zo’n concern zitten, kunnen wij ons concentreren op waar we goed in zijn en dat is boeken maken.’ 

--

Door Isolde Kors

Lees ook het artikel van de VolkskrantService & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen