Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Auteur Bernard Dewulf overleden op 61-jarige leeftijd

woensdag 5 januari 2022

De Vlaamse schrijver Bernard Dewulf (1960-2021) overleed 23 december onverwacht op 61-jarige leeftijd. Dewulf was een schrijver van beschouwend proza, columns en gedichten. Hij maakte zijn debuut met de dichtbundel Waar de egel gaat in 1995. Sindsdien was hij een actieve auteur, met zijn laatste dichtbundel Tuimelingen uitgekomen in 2020.

Als schrijver plaatste Dewulf het onopvallende op de voorgrond. Niet alles dat in het leven gebeurt, krijgt waardering in de kranten of in literatuur. Vaak zijn dat de minder belangrijke delen van het leven. Desalniettemin zijn ze onderdeel van het bestaan, en met zijn werk wilde Dewulf nadruk leggen op dit onderdeel van het leven.

Dewulf ontving tijdens zijn carrière meerdere prijzen voor zijn werk. Voor Waar de egel gaat kreeg hij de Vlaamse Debuutprijs en in 2013 de Taalunie Toneelschrijfprijs voor zijn toneeltekst Een lolita. Meest berucht is de bekroning van zijn roman Kleine dagen, een verzameling van kronieken over het alledaagse gezinsleven, met de Libris Literatuur Prijs. In de nasleep van deze uitreiking, en als gevolg van de vele kritiek die de jury ontving voor hun keuze, besloot de jury om voortaan verhalenbundels uit te sluiten voor deelname aan de Librisprijs.

De Vlaamse literatuurcriticus en recensent van De Morgen, Knack en De Leesclub van Alles Marnix Verplancke noemde Dewulf één van de drie peetvaders uit zijn professionele leven. Hij schreef op Facebook dat het verlies van Dewulf hem verweesd achterliet.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden