Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Bazarow herintroduceert met trots en plezier: een ouderwets maar splinternieuw feuilleton

woensdag 28 oktober 2020

Het feuilleton: dat was een mooie traditie. In de 19e eeuw werden bijvoorbeeld de boeken van Balzac en Dickens in die vorm voorgepubliceerd. En in Nederland werk van Couperus. Bazarow herintroduceert het genre met de voorpublicatie van Zes Broer en een zus, het eerste deel uit een trilogie van de hand van Marc Schoorl. Twee keer per week, elke zondag en woensdag om 09.00 uur, zal er een aflevering te lezen zijn. Net zoals vroeger voorzien van een korte inleiding en een nog kortere uitlui. Veel leesplezier!

De eerste aflevering verschijnt aanstaande zondag.

Zes broers en een zus

Zes broers en een zus is een familiegeschiedenis. Maar een ongewone. Het gaat om een armelijk gezin uit de enige achterbuurt die het welvarende Wassenaar rijk is. De vader is even gecompliceerd als gek. Een intelligente dwaas. De moeder is eenvoudig en zorgzaam. Een vrome ziel. Samen moeten ze het zien te rooien in dat te kleine huis met meer kinderen dan ze aankunnen. Bijna allemaal jongens en stuk voor stuk druktemakers. Zes broers en een zus is een portrettengalerij van karakters, gezien door de ogen van een scholier. Het is binnen de Nederlandse literatuur het enige verhaal van een katholieke familie in de bloei van het verval. Een levendig verhaal. Even tragisch als hilarisch. En dat alles in een soepele stijl, vol prachtige anekdoten en schitterende dialogen. Het schrijfplezier spat ervan af.

Over de auteur: Van Marc Schoorl (Wassenaar, 1962) verschenen in onder meer De Gids, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer literaire artikelen en beschouwingen. De laatste tien jaar werkte hij vooral aan zijn ‘grote trilogie’ Autobiografie van een romanpersonage. Deel 1 is Zes broers en een zus dat in december 2020 verschijnt. Het wordt als feuilleton gepubliceerd op de website van Bazarow. Deel 2 en 3 zullen in 2021 verschijnen.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen