Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Bazarow vriendenprogramma breidt uit. Niet langer een minimum bestelbedrag nodig

donderdag 3 december 2020

Bazarow werkt sinds de zomer met een vriendenprogramma, een zogeheten affiliatesysteem, waarbij schrijvers, vertalers, uitgeverijen en bloggers die vrienden zijn van Bazarow over bestellingen die via hun websites lopen een deel van het bedrag uitbetaald krijgen. Eerder betaalde Bazarow al 8% uit op alle bestellingen die binnenkomen van meer dan 17,50, vanaf nu krijgen alle Bazarow vrienden altijd 8% uitbetaald op alle bestellingen. We stelden directeur Roeland Dobbelaer wat vragen over het vriendenprogramma.

Wat is het vriendenprogramma precies?

“Veel webbedrijven hebben een affiliate programma. Om meer views te krijgen online vragen we andere websites reclame te maken voor ons en daar staat dan een beloning tegenover. Eerst was bij ons die vergoeding dat affiliates 8% kregen over alle bestellingen boven de 17,50, dat nu is nu opengezet over alle bestellingen ook van onder de 17,50 euro.”

Hoe loopt het vriendenprogramma nu?

“We hebben iets van 120 affiliates, daar zijn we blij mee, het begint allemaal te lopen. We merken dat veel mensen graag affiliate willen worden omdat wij de boekensector steunen. Dat vinden ze belangrijk, dus dan willen ze best reclame maken voor ons.”

Waarom was de grens van 17,50 in eerste instantie noodzakelijk?

“Dat heeft met kosten te maken. Van de verkoop van boeken onder de 17,50 houden wij niet zoveel over. Dat komt omdat de kosten van het Centraal Boekhuis erg hoog zijn. We zien echter dat veel mensen bestellingen van meer dan 1 boek doen, waardoor bestellingen meestal boven de 20 euro uitkomen. Dan kunnen we die enkele bestelling van onder de 17,50 wel meepakken om het voor iedereen mogelijk te maken.”

Waarom kiest Bazarow er nu voor dit bedrag te schrappen? Wat betekent dit?

“Financieel gezien zorgde de grens van 17,50 ervoor dat het voor veel mensen nog niet interessant genoeg was om affiliate te worden. Bijvoorbeeld voor schrijvers en uitgevers van kinderboeken, omdat die vaak goedkoper zijn dan 15 euro. Deze mensen krijgen dan nooit geld van het affiliate programma. Het gaat op dit moment goed met Bazarow, waardoor we een betere marge kunnen geven. We betalen nu meer dan de meeste affiliate programma’s in de sector.”

Denk je dat meer mensen zich de komende tijd gaan aansluiten aan het vriendenprogramma?

“Ja zeker, ik denk dat vooral mensen die iets met kinderboeken doen zich zullen aansluiten. We hoorden uit die hoek van veel mensen dat het programma niet interessant was, dus dat het minimumbedrag nu afgeschaft is zal dat zeker een extra boost geven. We betalen nu ook veel meer dan de grote andere internetboekhandels, wat het ook veel aantrekkelijker zal maken.”

De eerste uitbetaling vindt overigens in januari 2021 plaats.

--

Door Isolde Kors

Lees hier meer over het vriendenprogramma.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden