Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Bekende acteurs lezen voor uit klassieker van Roald Dahl

woensdag 20 mei 2020

Een aantal bekende Engelstalige acteurs leest het boek James and the Giant Peach (Nederlandse titel: De reuzenperzik) voor in een tiendelige serie op YouTube. Het initiatief komt van regisseur Taika Waititi, die de schrijver en regisseur is van twee Netflix-series gebaseerd op Roald Dahls boek Sjakie en de chocoladefabriek

Onder andere Meryl Streep, Ryan Reynolds en Chris en Liam Hemsworth behoren tot de acteurs die delen van het boek voordragen. Het initiatief is onderdeel van de liefdadigheidsorganisatie Roald Dahl Story Company. Deze organisatie doneert meer dan een miljoen pond aan goede doelen die financieel zwaar zijn getroffen door het coronavirus. De samenwerking van de acteurs is ook bedoeld om geld in te zamelen voor Partners In Health, een organisatie die zich inzet voor medische en sociale rechtvaardigheid en het coronavirus bestrijdt in verschillende kwetsbare gemeenschappen. 

In een artikel van entertainment-website Deadline zegt Waititi over het initiatief: “Ik ben verheugd om met mijn vrienden te kunnen samenwerken, het Dahl-team en Partners in Health, en dit verhaal opnieuw te vertellen om mensen die het nu moeilijk hebben te helpen. Dit gekke, prachtige verhaal gaat over de veerkracht van kinderen, het overwinnen van tegenslagen en het omgaan met een gevoel van isolatie, wat bijna niet relevanter kan zijn dan nu.” 

De serie wordt de komende weken in tien afleveringen uitgezonden via YouTube. Daar kunnen kijkers ook doneren. Bekijk de eerste video hier.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden