Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Benjamin Moser wint Pulitzer Prize met Sontag

woensdag 6 mei 2020

De Amerikaanse auteur Benjamin Moser won de Pulitzer Prize van 2020 in de categorie biografie, met zijn boek Sontag, een biografie over schrijver en activist Susan Sontag. De Pulitzer Prize is een belangrijke Amerikaanse journalistieke prijs en wordt sinds 1917 uitgereikt. 

In Sontag: Haar leven en werk vertelt Moser het verhaal van Susan Sontag en onderzoekt hij het werk waarop haar reputatie berustte. Susan Sontag is onder andere bekend van haar activistische essays en boeken, zoals In Amerika en Tegen interpretatie. Ze schreef regelmatig over conflicten in de wereld, zoals de oorlog in Vietnam. Daarnaast ging haar werk over mensenrechten, linkse ideologieën en communisme, maar ook over cultuur en fotografie. Voor het schrijven dan de biografie mocht Moser als enige gebruikmaken van Sontags privéarchieven en interviewde hij wereldwijd honderden mensen, waaronder Sontags laatste partner Annie Leibovitz. 

De jury zegt over Sontag: “An authoritatively constructed work told with pathos and grace, that captures the writer’s genius and humanity alongside her addictions, sexual ambiguities and volatile enthusiasms.”

Moser is biograaf, redacteur en vertaler van Frans, Spaans, Portugees en Nederlands. Hij studeerde en promoveerde in Utrecht. Daar woont hij nu al twintig jaar, samen met zijn partners Arthur Japin en Lex Jansen. Eerder publiceerde hij de bio­grafie van de Braziliaanse schrijver Clarice Lispector

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden