Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk 2021. Mark Janssen verzorgt het prentenboek

dinsdag 17 november 2020

Bette Westera heeft een geweldig jaar. Zo won ze voor haar poëziebundel Uit Elkaar meerdere onderscheidingen, zoals de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. In 2021 mag ze het kinderboekenweekgeschenk schrijven. Iets waar Westera blij mee is, zo zegt ze. “De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee boven kom in het diepe.”

Wat de inhoud van het geschenk precies zal zijn, is dus nog niet duidelijk. Het thema van de Kinderboekenweek van 2021 is “Worden wat je wil”. Ongetwijfeld zal haar geschenk hier iets mee te maken hebben.

Naast een het geschenk van Westera is er ook een prentenboek. Mark Janssen zal in 2021 het prentenboek geschenk verzorgen. Janssen werkt sinds 1997 als illustrator van kinderboeken. In 2016 startte hij het initiatief “het eigen prentenboek.”. Dit zijn prentenboeken die hij zelf bedenkt, schrijft en illustreert.

 

De Kinderboekenweek van 2021 vindt plaats van 6 tot en met 17 oktober.

--

Door Renske Bakkenes

Afbeelding van Boekblad

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen