Biblioservicebus in Zeeland heeft nog steeds trouwe bezoekers

De Biblioservicebus is nog steeds populair in Zeeland. Dat is een rijdende bibliotheek, die naar plekken rijdt waar geen bibliotheekvestiging is, zoals het platteland. Ondanks dat het aantal bussen de laatste jaren is afgenomen, wordt de Zeeuwse Biblioservicebus nog steeds trouw bezocht, blijkt uit een video die het AD zondag 8 maart publiceerde. Medewerkers van de Biblioservicebus vertellen daarin over hun werk. 

De video laat goed zien dat de Biblioservicebus niet alleen functioneel is, maar dat het ook een belangrijke plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Medewerker Marloes Esselink zegt in de video dat het heel jammer is dat er steeds minder bibliobussen zijn. “Wij komen natuurlijk heel dicht bij de mensen en we kennen de mensen vaak goed. In een gebouw is het vaak wat anoniemer.” Bekijk de video van het AD hier

Vanwege de bezuinigingen op bibliotheken zijn er helaas nog maar weinig bibliobussen in Nederland. Tien jaar geleden waren er nog 65, tegenwoordig bestaan er nog zo’n 15. Lees hier meer over het krimpende budget van Nederlandse bibliotheken.

__

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden