Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Biografie Sneijder massaal illegaal online gedeeld

Sneijder, de biografie van Wesley Sneijder die in juni verscheen, wordt massaal illegaal gedeeld op internet, voornamelijk via WhatsApp. Dit is strafbaar, aldus de auteursrechtenstichting BREIN

Het delen van de biografie lijkt een wraakactie van Ajax-supporters, schrijft RTL Nieuws. Twee weken geleden maakte de F-Side (de groep meest fanatieke supporters van Ajax) het statement dat Sneijder niet meer welkom is in Amsterdam. De aanleiding is de afscheidswedstrijd van Sneijder, die in het stadion van Utrecht gespeeld wordt. De F-Side is hier niet blij mee en zegt over Sneijder: “Hij heeft schijt aan de supporters die hem in het begin van zijn loopbaan gesteund hebben.” 

Zowel het delen als downloaden van boeken via WhatsApp is illegaal en strafbaar. Volgens Stichting BREIN staat dit gelijk aan winkeldiefstal. “Je neemt een boek of muziekalbum toch ook niet zomaar uit de winkel mee?” Daarnaast bestaat er door illegaal gebruik de kans dat mensen minder boeken kopen uit het legale aanbod, wat kan leiden tot financiële schade bij rechthebbenden, zoals de auteur en de uitgeverij. 

Uitgeverij Overamstel, waar Sneijder verscheen, betreurt de situatie. “We hebben tot onze grote spijt ook gemerkt dat het boek van Wesley Sneijder illegaal verspreid wordt. De uitgeverij werkt nauw samen met Stichting BREIN die auteursrechtinbreuk en -misbruik opspoort en bestrijdt.”

Toch lijkt de illegale handel weinig invloed te hebben op de verkoop van het boek. Een woordvoerder van de uitgeverij gaf maandag aan dat de uitgeverij zich niet druk maakt over de illegale verspreiding van het boek, omdat het goed verkocht wordt. Er is zelfs besloten om het boek te herdrukken. 

In Sneijder beschrijft auteur Kees Jansma het verhaal van Wesley Sneijder, die openhartig vertelt over zijn voetbalcarrière, zijn jaren met onder andere Louis van Gaal en zijn relatie met Yolanthe. Sneijder is sinds 26 juni te koop.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen