Black Lives Matter-boeken op bestsellerlijst en boekencampagne tegen racisme

Drie boeken over Black Lives Matter op bestsellerlijst

Volgende week staan er drie boeken over het thema Black Lives Matter in de Bestseller Top 60. Hallo witte mensen van Anousha Nzume staat op plek 28, Suikerbastaard van Jaap Scholten komt nieuw binnen op de 38e plek en het debuut Mijn ontelbare identiteiten van Sinan Çankaya staat op plek 50.

Black Lives Matter (afgekort BLM) is een wereldwijde beweging die zich uitspreekt tegen tegen institutioneel racisme en politiegeweld. Na de dood van de zwarte man George Floyd door ernstig politiegeweld door een witte agent in Amerika, heeft de beweging veel steun gekregen. Dankzij de opleving van de BLM-beweging zijn mensen afgelopen tijd meer gaan lezen over het onderwerp. "Black Lives Matter is een enorm belangrijk onderwerp en het leeft onder de lezer van boeken. Dat bewijzen de drie boeken over het onderwerp die deze week nieuw binnenkomen in de Bestseller 60," vertelt een woordvoerder van CPNB op NU.nl.

De Bestseller 60 wordt iedere week op woensdag bekendgemaakt. Op de lijst staan de boeken die in de voorgaande week het meest verkocht zijn. 

Atlas Contact start boekencampagne tegen racisme

Uitgeverij Atlas Contact begint onder de naam #educateyourself een campagne tegen racisme. De campagne bestaat uit advertenties, posters en boekenleggers waarop zij boeken over het thema Black Lives Matter onder de aandacht brengen. 

Ook begint de uitgeverij een online campagne en is er een leeslijst samengesteld voor scholen en bibliotheken. Daarop staan onder andere boeken van Colson Whitehead, Anton de Kom, Malcolm Gladwell en Conny Braam. De boeken gaan over het thema racisme en geven de lezer stof tot nadenken. 

Atlas Contact steunt ook The Black Archives met een donatie. The Black Archives is een historisch archief met een grote collectie boeken die vanuit een zwart perspectief geschreven zijn. De boeken gaan over onderwerpen die vaak onderbelicht blijven en daarmee speelt The Black Archives een belangrijke rol in het verspreiden van kennis en informatie over hoe racisme werkt, waar het vandaan komt en welke invloed racisme heeft op onze samenleving. 

Meer leren over racisme en hoe we racisme kunnen tegengaan, kan via de website withuiswerk.nl. Wit Huiswerk helpt witte mensen op weg die zich in de strijd tegen racisme willen verdiepen. Ook Bazarow stelde een lijst met leestips op over het onderwerp, die vind je hier

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden