Boek 39 jaar te laat teruggebracht bij bibliotheek Groesbeek

De bibliotheek in Groesbeek kreeg maandag een boek terug dat 39 jaar, 13 weken en 5 dagen te laat was. Het boek had eigenlijk op 5 maart 1981 ingeleverd moeten worden. De boete? Slechts 5 euro, omdat de bibliotheek met een maximumboete per boek werkt. 

“Soms geloof je als medewerker van de bibliotheek je eigen ogen niet,” stond in de tweet van Bibliotheek Gelderland Zuid op Twitter, bij een foto van de stempelkaart uit 1981. Het gaat om het boek Terug naar Oegstgeest van Jan Wolkers. De tweet vervolgt: “Dit boek werd vandaag weer ingeleverd: 39 jaar, 13 weken en 5 dagen te laat! De lezer kon het vast moeilijk loslaten 😉.”

De bibliotheek hanteert een maximumboete van 5 euro, maar de directeur rekende uit dat de totale boete eigenlijk 1530,75 euro zou zijn. Maar omdat het boek uitgeleend werd voordat de bibliotheek een digitaal systeem kreeg, kon er überhaupt geen boete worden uitgegeven. 

De man die het boek terugbracht, vertelde de bibliotheekmedewerkers dat hij het boek vond toen hij zijn zolder aan het opruimen was. Na het inleveren vertrok hij direct, waardoor niet bekend is waarom het boek nooit eerder is teruggebracht. De bibliotheek zou graag met hem in contact komen om het hele verhaal te horen.

--

Door Jorien Tromp
Bron: Nu.nl
Foto: Raymond Snijders via Flickr

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden