Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Boekenweek 2021 groot succes

dinsdag 20 juli 2021

De boekenweek van dit jaar was anders dan normaal door corona, zo was die verplaatst van maart naar juni en kon de NS reizigersdag niet doorgaan. Toch was was deze Boekenweek een groot succes, blijkt uit de omzetcijfers en een consumentenonderzoek. 

De CPNB maakt bekend dat er een significante omzetstijging bij boekhandels was door de Boekenweek. De CPNB is het marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld. Zij organiseren alle grote campagnes, evenementen en PR rondom boeken, waaronder dus de Boekenweek. Volgens de CNPB kwam meer dan de helft van de omzet tijdens deze week door verkoop bij fysieke boekhandels. Het Boekenweekessay, De genocidefax, was het best verkochte boek. De genres die het het hoogste scoorden deden, waren fictie en literaire non-fictie. Ook de actie van NS, waarbij reizigers de Boekenweekgeschenken van de afgelopen twintig jaar konden downloaden, was een groot succes. Meer dan 66.000 lezers hebben de geschenken gedownload. 

Marktonderzoeksbureau Direct Research deed onderzoek naar de populariteit van de Boekenweek. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna alle Nederlanders de Boekenweek in ieder geval van naam kennen. Het Boekenweekgeschenk is het meest bekendste onderdeel. De Boekenweek is dus populair en zichtbaar, zowel onder frequente lezers als onder minder frequente lezers. 

De Boekenweek van 2022 zal van 5 tot en met 13 maart plaatsvinden.

--

Richtje Scholtmeijer 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden