Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer

dinsdag 9 februari 2021

Vandaag maakte de CPNB bekend dat ze de Boekenweek van 2021 verplaatst naar de zomer. Deze maatregel is nodig doordat zowel de start en afsluiting van de Boekenweek, het Boekenbal en de vrij-reizen-dag van sponsor NS door de huidige coronamaatregelen niet door kunnen gaan. Geen Boekenweek dus van 6-14 maart. Een exacte datum in de zomer kan de CPNB nog niet geven, omdat deze afhankelijk is van wanneer boekhandels en bibliotheken weer open zijn.

De directeur van stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) Eveline Aendekerk: “Er is op dit moment nog teveel onduidelijkheid over de situatie begin maart om vol in te zetten op dit grote jaarlijkse lezers festijn. We hebben daarom besloten gehoor te geven aan het dringende verzoek van de boekhandels om de Boekenweek pas te vieren wanneer zij open zijn. Een moeilijke beslissing, temeer omdat de Boekenweek van groot belang is voor het hele boekenvak – voor schrijvers, uitgevers, bibliotheken en de boekhandels.”

Wel wordt de week van 6-14 maart een week vol boeken onder de noemer Het voorwoord van de boekenweek, met als thema ‘Tweestrijd’. Er worden zowel online- als offline-activiteiten georganiseerd en er wordt opgeroepen om lokale boekhandels te blijven steunen. Zo publiceert Trouw op 27 februari al het Boekenweekgedicht en komen er auteursoptredens op het (online) podium van De Kleine Komedie, mede mogelijk gemaakt en ter ere van het 20 jaar sponsorschap van de NS. Ook komt er op 5 maart een speciale tv-uitzending over het Boekenbal vanuit een lege Schouwburg in Amsterdam.

Wanneer de echte Boekenweek van start gaat, is Wat wij zagen van Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk en is het Boekenweekessay De genocidefax van Roxane van Iperen voor € 3,75 te koop. Om drukte tegen te gaan zijn deze uitgaven de hele maand in de zomer beschikbaar. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Boekenweek

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden