Boekhandel kan niet op tegen gratis verzending door Bol.com

Donderdag schreef Michiel Krielaars in zijn column in het NRC over de ondergang van zijn vaste boekhandel. De Amsterdamse boekhandel Schimmelpennink zal op 1 mei de deuren sluiten. Krielaars had een speciale band met de boekhandel. Hij kwam er zelfs wel eens achter de kassa staan, als aspirerend boekhandelaar, voor inzicht in het vak.
De 75-jarige Ton Schimmelpennink heeft nog lang getwijfeld over de sluiting, maar hij is er inmiddels wel opgelucht over. Toch wou hij nog even kwijt dat het groeiende monopolie van Bol.com, wat vele winkels de das om doet, ook te danken is aan de boekverkopersbond. Die hebben Bol namelijk toegang gegeven tot CB, waardoor Bol nu gratis boeken kan verzenden. Schimmelpennink kost dat 6,95 per boek, dus daar kan je niet tegenop als lokale boekhandel.

Menig vaste klant betreurt het afscheid van de boekhandel en zijn eigenaar, die nu dagelijks droevige mails ontvangt van zijn oude klandizie. Naast boekhandel was het op zaterdagen ook een buurtcafé, waar vaste klanten de wereld kwamen doornemen.

--
Door Remus Thijssen

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden