Boekhandel Venstra biedt klanten een ‘Literair Overlevingspakket’

Hoe overleven boekhandels tijdens de coronacrisis? Bazarow vraagt de komende tijd verschillende boekhandels in het land wat zij doen om hun hoofd boven water te houden. Deze week vertelt boekverkoper Remco hoe dat gaat bij Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen.

Het zijn droevige tijden voor de boekhandel, maar Boekhandel Venstra kabbelt voort, vertelt Remco. “Er worden nog boeken verkocht, maar het is slechts een fractie van wat het het normaal was. Toch proberen we vrolijk te blijven.” 

Vanwege de coronacrisis bedachten de collega’s van Boekhandel Venstra het ‘Literair Overlevingspakket’. Mensen kunnen drie favoriete boeken, films of series doorgeven en op basis van hun interesses gaan de medewerkers van Venstra op zoek naar een passend boek. De klant krijgt de prijs van het boek te horen en wanneer hij ermee akkoord gaat, pakken ze het boek in als cadeautje, om het vervolgens bij de klant thuis te bezorgen. 

Remco vertelt dat het overlevingspakket door de klanten goed werd ontvangen. Op sociale media kreeg de boekhandel veel positieve reacties en de actie haalde zelfs de lokale media. Ondertussen heeft Venstra het overlevingspakket uitgebreid, waardoor mensen niet alleen voor literatuur hoeven te kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een thriller- of puzzelpakket. 

“We kunnen er niet de winkelomzet die we nu missen mee compenseren, maar het zorgt er wel voor dat we in ieder geval zelf vrolijk blijven,” zegt Remco. “En ook zien onze klanten dat we er nog zijn. De boekhandel zit in een winkelcentrum, dat voor een deel leeg staat. Doordat we niet zo zichtbaar zijn, denken mensen misschien dat we gesloten zijn. Met deze actie kunnen we laten zien dat we open zijn, en dat we de klant het boek kunnen brengen dat hij of zij nodig heeft.”

De coronacrisis zorgt bij Venstra ook voor nieuwe inzichten. “Misschien kunnen we dit altijd blijven doen, ook als deze periode voorbij is en we het overleefd hebben. Dan vervullen we niet alleen onze adviesfunctie in de winkel, maar kunnen we ook zorg dragen voor mensen die mailen of bellen met de vraag: ‘Dit vond ik een mooi boek, wat moet ik nu lezen?’”

Remco merkt dat klanten de boekhandel graag willen steunen. “Mensen gunnen ons veel, maar het is lastig dat iedereen binnen moet blijven. Dat is waardoor de omzet daalt. Maar het is fijn om te zien dat mensen willen blijven lezen.”

Heb jij ook belangstelling voor een Literair Overlevingspakket? Contact opnemen met Boekhandel Venstra kan via de gegevens op hun website www.venstra.nl

Bazarow vraagt boekhandels hoe te overleven tijdens de coronacrisis. Meedoen? Stuur je bijdrage naar info@bazarow.com.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden