Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Brief voor de koning gekozen voor geef een boek cadeau 2021

vrijdag 13 november 2020

Gisteren was Tonke Dragt jarig. De bekende Kinderboekenschrijfster werd 90 jaar. Vandaag maakte Boekblad bekend dat haar bekendste boek, Brief voor de Koning, gekozen is voor de actie ‘geef een boek cadeau’. Dit is een actie van het Leesoffensief en dit betekent dat Brief voor de koning voor 2,50 in de boekhandel verkrijgbaar is vanaf 5 februari 2021.

Tonke Dragt is geboren in Nederlands-Indië in 1930. Na de Tweede Wereldoorlog kwam zij met haar familie terug naar Nederland. Na teken diploma’s gehaald te hebben werd ze tekenlerares. Aan haar klas vertelde ze vaak verhalen om hen te inspireren tot tekeningen. Uiteindelijk leidde dit tot haar auteurschap. Verhalen van de tweelingbroers kwam in 1961 uit. Een jaar later publiceerde ze Brief voor de koning, een van haar meest bekende boeken. In 1963 kreeg dit boek de onderscheiding voor het beste Kinderboek van dat jaar. Deze onderscheiding was een voorloper op de Gouden Griffel. Geheimen van het Wilde Woud is het tweede deel in de serie. In 2004 kreeg Brief voor de koning de Griffel der Griffels, een speciale onderscheiding voor het 50 jarige bestaan van de Kinderboekenweek. 

Inmiddels zeven jaar geleden kreeg haar boek een Engelse vertaling en is sindsdien ook internationaal popular. Naast een Engelse vertaling kent De Brief voor de koning ook verfilmingen zoals de verfilming van Pieter Verhoeff uit 2008. In 2020 kwam op Netflix tv series uit. De serie baseert zich echter losjes op het oorspronkelijke verhaal. 

Naast Brief voor de koning is Max en de Maximonsters van Maurice Sendak verkrijgbaar voor dezelfde prijs als prentenboek. Een mooi initiatief van het Leesoffensief om zo toch meer mensen aan het lezen te krijgen. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen