Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Bronzen Uil gewonnen door Caro van Thuyne

woensdag 13 oktober 2021

De Bronzen Uil 2021 is gewonnen Caro van Thuyne met haar roman Lijn van wee en wens. De Bronzen Uil is een Vlaamse literatuurprijs voor de beste debutant in het Nederlandse taalgebied. Het doel van deze prijs is om debutanten een breder platform te geven en daarmee nieuw schrijftalent te bevorderen.

Lijn van wee en wens gaat over de vrouw Mari die, in het achtste jaar van rouw, haar man thuis achterlaat om een rivier naar de zee te volgen. De roman is een onttakeling van rouw en een zoektocht naar de betekenis van verlies. Van Thuyne ontvangt een geldprijs van tienduizend euro.

Marnix Verplancke schrijft in zijn recensie op De Leesclub van Alles: “Deze roman is [...] een hartverscheurende ingehouden schreeuw, een worsteling met de olifant die pijn en verlies heet en een poging om het onzegbare te zeggen. Want wat heeft dan nog betekenis? Het is alsof ze in een poel staat, beschrijft Mari het, waarin het verleden uitmondt, maar ook de toekomst, en die stilletjes volloopt terwijl zij er niet uit kan.”

De shortlist bestond uit de volgende auteurs:
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Amarylis de Gryse - Varkensribben
Tobi Lakmaker - De geschiedenis van mijn seksualiteit
Vincent Merjenbergen - De grijzen
Sholeh Rezazadeh - De hemel is altijd paars
Caro van Thuyne - Lijn van wee en wens

De Bronzen Uil bestaat dankzij een samenwerking tussen het Willemsfonds en het Algemeen-Nederlands-Verbond. Jaarlijks wordt de prijs uitgereikt tijdens Het Betere Boek festival.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden