'Coco kan het!' verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021

Het prentenboek Coco kan het! is dinsdag 7 april door Stichting CPNB verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het boek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen die 20 januari 2021 starten met Het Nationale Voorleesontbijt.

Coco kan het! is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen en gaat over de babyvogel Coco die voor het eerst moet vliegen, maar dat niet durft. Riphagen maakte het prentenboek speciaal voor haar driejarige dochter Coco. 

“In deze bijzondere tijd, nu we allemaal thuis moeten blijven, ben ik heel blij dat ik kinderen met mijn boek plezier en hopelijk ook inspiratie kan geven. Ik hoop dat heel veel ouders, opa’s en oma’s en juffen en meesters hun kinderen voorlezen, ‘live’ of via een beeldscherm,” zegt Riphagen op de website van uitgeverij Gottmer over het winnen van de prijs. Op YouTube plaatste Stichting CPNB een video waarin Riphagen uit het prentenboek voorleest. 

Riphagen debuteerde in 2008 met Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft ze achttien boeken gemaakt, waarvan verschillende werken verschenen in het buitenland. In 2013 werd haar boek ZZZ verkozen tot Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden