Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Connie Palmen over I.M. tijdens het Crossing Border festival 2020

vrijdag 20 november 2020

In aanloop van de tv serie I.M., naar het gelijknamige boek van schrijver en bekende Nederlander Connie Palmen, interviewde journalist Ronit Palache de auteur voor het Crossing Border festival. Palache begint het interview met de vraag wat het betekent voor Palmen nu ineens I.M. weer veel aandacht krijgt. Volgens Palmen is dit altijd fijn. “Juist omdat er weer nieuwe lezers bijkomen, voor een roman waar ik nog altijd achtersta. Als dat komt door een tv serie dan is dat maar zo.” Palmen vertelde dat de keuze om haar relatie destijds te verwerken tot een roman heel bewust was. Juist de literaire structuur die de roman haar bood, hielp haar met de relatie te verwoorden zoals ze graag wilde.

 

I.M. is een roman uit 1998. Palache gaf aan dat zij voor dit interview als voorbereiding een hoop oude recensies las. Lang niet alle recensies zijn positief. Palmen zegt dat dit haar niets uitmaakt. Zo vermeld ze: “Nee, kritiek doet mij niets, ik ben eerlijk gezegd totaal ongevoelig voor kritiek. Een recensent schrijft voor een lezer, niet voor mij als schrijver. Ik heb het boek afgerond, het is uitgeven en dan is het product af, wat mensen er dan van vinden is niet belangrijk voor mij.”

Ook jaren later, kan Connie Palmen nog uitgebreid vertellen over de reden voor deze roman en haar andere literaire schrijfwerk. Bekijk het hele interview hier.

De serie I.M. komt in december op de Nederlandse televisie.

 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden