Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Daan Remmerts de Vries wint Theo Thijssen-prijs

woensdag 7 april 2021

Schrijver en illustrator Daan Remmerts de Vries ontvangt voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse jeugdliteratuur de Theo Thijssen-prijs. Deze Prijs is de grootste Nederlandse prijs voor kinderboekenschrijvers.

Daan Remmerts de Vries (1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant. Pieter Joan Daniël Remmerts de Vries wordt geboren in Leeuwarden en groeit op in een gezin waarin iedereen graag leest. Omdat hij dol is op dieren reist hij de hele wereld over, zodat hij ze in hun natuurlijke omgeving kan zien. Na een opleiding tot tekenleraar staat hij enige tijd voor de klas.

Zijn debuut De kerstnacht van Zippy en Slos (1990) is het begin van een carrière waarin hij telkens aan een nieuw oeuvre lijkt te willen beginnen. Naast het zeer literaire Godje (2002) waar hij een Gouden Griffel voor ontving, werkt hij mee aan de soapachtige Vlinderreeks over verliefdheden. Voor het boek Tijgereiland (2013) ontving hij een Zilveren Griffel. Het boek vertelt over een jongen die met zijn net gescheiden moeder een rampzalige reis naar Indië maakt. Vier van zijn boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel en Tijgereiland won de Gouden Lijst 2014 voor het beste jeugdboek.

Jeugdboekenschrijver Daan Remmerts de Vries ontvangt de Theo Thijssen-prijs 2021 voor zijn oeuvre. Dit is deze dinsdag bekendgemaakt door de Stichting P.C Hooft-prijs, die deze prijs eens in de drie jaar toekent. De Vries ontvangt 60.000 euro. De Theo Thijssen-prijs wordt in december tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag uitgereikt. 

Enkele recente boeken van Daan Remmerts de Vries:

- De Cycloop (2017)

- Het leven achter de dingen (2018)

- Het jungleboek (2020)

- Helden (2020)

--

Sabine Bunschoten

Foto Keke Keukelaar 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden