Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Datum boekenweek bekend!

donderdag 22 april 2021

Na de persconferentie van de regering van afgelopen dinsdag zijn de verschillende boeken organisaties zoals de  Koninklijke Boekverkopersbond (KBb), en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) meteen bij elkaar gekomen om te overleggen over de boekenweek 2021. In overleg is besloten is dat de Boekenweek 2021 plaatsvindt van 29 mei t/m 6 juni. Deze periode ligt ruim na de volledige opening van de boekhandels op 28 april en daarom is het besluit genomen om de boekenweek dan te plannen. Het thema van de Boekenweek 2021 is ‘Tweestrijd’. Vanwege de situatie rondom corona is de boekenweek 2021 uitgesteld totdat de boekwinkels weer open konden.

Eveline Aendekerk (directeur CPNB) over de Boekenweek 2021: “Eindelijk kunnen we weer echt naar de boekhandel. Maandenlang hebben lezers gesmacht naar dit moment en nu de winkels weer open zijn is het hoog tijd om het langverwachte feest in de boekhandel te plannen. Ik weet zeker dat het fantastische Boekenweekgeschenk en -essay het wachten meer dan waard zijn geweest en dat heel veel lezers een prachtige leeszomer tegemoet gaan. We zijn verheugd dit jaar de Boekenweek, het grootste boekenfeest, toch kunnen organiseren en roepen iedereen op de favoriete boekhandel te blijven steunen.” 

Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn dan eindelijk door heel Nederland te lezen. Om de drukte te spreiden en winkel- en bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn deze uitgaven de hele maand juni beschikbaar. In aanloop naar de Boekenweek zenden de (online)kanalen van Hebban, NS, de Boekenweek en het AD ontmoetingen uit tussen oud-geschenkauteurs en jonge schrijvers. De optredens vanaf het podium van De Kleine Komedie in Amsterdam zijn (nu al) wekelijks voor iedereen gratis te bekijken en te beluisteren als podcast.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden