De Boekenweek komt eraan!

Volgende week zaterdag begint de Boekenweek. Die loopt van 7 tot 15 maart en heeft dit jaar het thema: Rebellen en Dwarsdenkers. Tijdens de week worden er door het hele land allerlei leuke evenementen en activiteiten georganiseerd. Ook is dit het perfecte moment om nieuwe boeken te kopen, want bij besteding van 15 euro aan Nederlandse boeken krijg je het boekenweekgeschenk. Bazarow laat deze week natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom brengen we je graag op de hoogte van al het leuke en belangrijke nieuws over de leukste week van het jaar. Lees snel verder om te zien wat je van de week kan verwachten en welke activiteiten jij kan bijwonen. 

Boekenweekgeschenk

Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl en heeft de titel Leon & Juliette. In Leon & Juliette reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe. Dit boek ontvang je gratis bij besteding van 15 euro aan Nederlandse boeken. De NS geeft bij dit boek een leuk extraatje: op vertoon van het boek kun je zondag 15 maart de hele dag gratis reizen. 

Boekenweekessay 

Schrijver en columnist Özcan Akyol schreef het boekenweekessay Generaal zonder leger. In het essay onderzoekt Akyol waar de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers gebleven zijn en waarom rebelse literatuur steeds meer terrein verliest. Generaal zonder leger is tijdens de boekenweek voor €3,75 verkrijgbaar in deelnemende boekhandels. 

Activiteiten 

Tijdens de Boekenweek worden door het hele land activiteiten georganiseerd door boekhandels en bibliotheken. Van der Zijl en Akyol bezoeken tijdens hun tournee boekhandels door heel het land en houden interviews en signeersessies. Op de website van Boekenweek vind je een overzicht van de steden die zij bezoeken. Ook vind je op de website een activiteitenkalender met alle evenementen tijdens de Boekenweek, en dat zijn er heel wat! Grote kans dat een boekhandel of bibliotheek in jouw gemeente ook iets organiseert.

Bazarow

Natuurlijk besteedt Bazarow ook aandacht aan deze prachtige week. Daarom verschijnt het magazine tijdens de Boekenweek twee keer extra. Dat betekent niet twee, maar vier edities. In deze Boekenweekedities lichten we activiteiten uit, doen we verslag van de belangrijkste gebeurtenissen en organiseren we speciale winacties voor onze lezers. Ook krijg je bij aankopen via Bazarow.com het boekenweekgeschenk cadeau. Er is geen betere manier om tijdens de Boekenweek de boekensector te steunen. 

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de Boekenweek? Abonneer je via deze link op het Bazarow Magazine.

--

Door Jorien Tromp
Foto: Anja van Wijgerden 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden