Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De ingrijpende gevolgen van de coronacrisis voor Athenaeum Boekhandels

woensdag 9 september 2020

Datum: 9-9-2020

Boekhandel Athenaeum sluit de vestiging op Roeterseiland, ontslaat bijna een kwart van de werknemers en stopt grotendeels met de verkoop van studieboeken, meldt Het Parool vandaag.

De radicale maatregelen zijn het gevolg van de coronacrisis. De omzet van alle zes winkels bij elkaar liep tijdens de crisis met ongeveer de helft terug. Dat kwam boven op het feit dat het bedrijf in 2019 al een moeilijk jaar had. Zo waren er vanaf september tot in december werkzaamheden rond Atheneaum Spui, waardoor het bedrijf een deel van de belangrijkste inkomsten van het jaar in het leesseizoen en de cadeaumaand misliep.

Athenaeum gaat zich richten op mensen die het belang van persoonlijke contacten en fysieke boeken waarderen, in plaats van een algoritme. Online blijven zij ook doorgaan, onder meer in het initiatief ‘koop lokaal, ook online.’ Athenaeum stopt met de verkoop van studieboeken, omdat marges daarop te laag zijn.

Directeur Caroline Reeders vertelt dat ze overtuigd is van de nieuwe koers die het bedrijf zal nemen. Toch valt het haar zwaar. “Veel andere bedrijven en culturele instellingen moeten maatregelen treffen als gevolg van de coronacrisis. Maar het voelt toch anders als het jezelf betreft,” aldus Reeders in Het Parool.

--

Door Isolde Kors

Afbeelding Oost Online

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen