Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De drie genomineerde boeken voor de PrinsjesBoekenprijs 2020 zijn bekend

zaterdag 5 september 2020

11 september, op de vooravond van Prinsjesdag, reikt de jury de PrinsjesBoekenprijs van 2020 uit. Dit is een jaarlijkse bekroning voor het beste Nederlandstalige politieke boek. De boeken moeten in het afgelopen parlementaire jaar, van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020, zijn verschenen en aansluiten op thema’s uit de Nederlandse parlementaire democratie. 

De genomineerden van dit jaar zijn:

Elma Drayer – Witte schuld (Atlas contact)

In Witte schuld schrijft Elma Drayer over identiteitspolitiek. Hierin neemt zij een standpunt in tegenover groepsdenken.

Marnix Krop -  Wim Kok. Een leven op eigen kracht (Prometheus)

Dit eerste deel van de biografie over Wim Kok gaat over de rol die Kok speelde bij het vormgeven van de sociaal-economische overlegcultuur in de jaren zestig en zeventig.

Huib Modderkolk – Het is oorlog maar niemand die het ziet (Podium)

Huib Modderkolk onderzocht voor dit boek hoe ver het opsporingswerk van geheime diensten in het persoonlijke leven van burgers kan doordringen. In Het is oorlog maar niemand die het ziet toont hij de kwetsbare kant van onze, steeds meer op techniek vertrouwende, samenleving.

De jury bestaat uit juryvoorzitter en oud-Tweede Kamerlid Mark Verheijen, hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Monique Leyenaar en onderzoeksjournalist Kim van Keken. Vorig jaar ging de PrinsjesBoekenprijs naar Groter denken, kleiner doen van Tjeenk Willink.  

--

Door Isolde KorsService & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen