Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De Hebban Regenboog Week komt eraan

vrijdag 23 juli 2021

Van 2 tot en met 8 augustus organiseren Hebban en de Gaykrant de Regenboog Week. Tijdens deze week is er extra aandacht voor boeken door en van belang voor de LGBTQ-community. Ook wordt op 7 augustus de Regenboog Top 100 bekend gemaakt, een top 100 van de beste LGBTQ-boeken waar lezers zelf op konden stemmen. 

Hebban is een populaire boekensite en lezerscommunity voor lezers uit Nederland en Vlaanderen. Sinds 2021 maakt het onderdeel uit van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). De Gaykrant is het grootste LGBTQ-platform van Nederland en België en brengt gratis en op een toegankelijke manier nieuws, achtergronden en columns voor en door leden van de LGBTQ-community van alle leeftijden. 

Hebban koos Boris Dittrich als boegbeeld voor de Regenboog Week. Dittrich is mensenrechtenactivist, ex-politicus en schrijver. Over lezen zegt hij: 

“Lezen is leven. Door lezen kom je in contact met mensen en situaties die je in het dagelijks leven niet zou ontmoeten. Lezen stimuleert je fantasie en is verrijkend. Je leert de wereld en jezelf beter begrijpen door te lezen.” 

Op Hebban kun je alvast een lijst vinden met boeken met een LGBTQ-thema. Op deze lijst staan bijvoorbeeld Glitter maakt alles beter, Zwemmen in het donker en De falling in love montage. Klik op deze link voor de volledige lijst. 

De Regenboogweek is onderdeel van de CPNB-campagne Zomerlezen. Tijdens Zomerlezen zijn er vijf themaweken. Naast de Regenboog Week zijn er nog de Spannende Week (al geweest, van 7 tot en met 13 juni), De Oranje Week (van 21 tot en met 27 juni), de Lekker Lezen Weken (van 5 tot en met 25 juli), De Groene week (van 23 tot en met 29 augustus) en de Boekhandel Tiendaagse (van 1 tot en met 10 september).  Daarnaast is er een overkoepelend thema voor deze vijf weken: “op reis in een boek”.Voor dit overkoepelende thema maakt Hebban wekelijks lijst met de mooiste, beste of populairste boeken op basis van een populair vakantieland.

--

Richtje Scholtmeijer 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden