Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De Koran als nieuwkomer in de Bestseller 60 lijst

maandag 26 april 2021

Vorige week kwam een vertaling van de Koran binnen op nummer 37 in de Bestseller top 60. Dit is opmerkelijk want deze uitgave van het heilige boek van de moslims stamt uit 2015 en verscheen bij het onbekende NJ Projects, zo meldt Boekblad.

Er is weinig over de uitgave te vinden. Wel staat er een inschrijving bij de Kamer van Koophandel van de uitgeverij, maar daar zijn geen contactgegevens bekend. De interpretatie van de betekenissen van de Koran, zoals deze versie volledig heet, is geschreven door islamdocent en imam Aboe Ismail, samen met een aantal van zijn studenten. Aboe Ismail is een pseudoniem van de van oorsprong Marokkaanse prediker genaamd Jamal Ahajjaj. Hij was verbonden aan de Haagse As Soennah-moskee, waar Fawaz aj Jneid enige tijd imam was. Jneid kwam in conflict met de gemeente van Den Haag over een boekhandel, die als façade zou dienen voor een verboden gebedsruimte.

Onderzoeksjournalist Carel Brendel ontdekt in dat zelfde jaar dat Ahajjaj al in 2007 in het vizier van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) was gekomen, wegens zijn rol in de verspreiding van het salafisme. 

Hierdoor blijft de vraag waarom nu juist deze titel in de bestsellerlijst terecht is gekomen. Het is Boekblad tot nu toe nog niet gelukt om in contact te komen met auteur en uitgeverij. Jan Peter Prenger van Libris Blz. heeft wel een vermoeden: “Het is ramadan, een club moslims heeft misschien een partij gekocht om met het Suikerfeest uit te delen. Wij hebben ook geen zicht op de totstandkoming van de Bestseller 60, maar de absolute aantallen verkochte boeken zijn helaas niet meer wat ze geweest zijn. Met een paar honderd haal je het rechterrijtje al.” 

Lees het hele artikel op Boekblad.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden