Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De leeslijst voor Valentijnsdag 2021

dinsdag 9 februari 2021

Wat is er mooier dan (voor)lezen over de liefde? Of romantischer dan het verrassen van je partner met een passend boek? Speciaal voor Valentijnsdag zetten wij de 10 liefste boeken voor jong tot oud op een rij, van Young Adult en feelgood romans tot serieuze literatuur!

1. Zomer in de Hamptons - Sarah Morgan

Professionele hondenuitlater Fliss Knight houdt van het leven in New York... totdat blijkt dat haar ex-man is gaan werken als dierenarts in háár dierenkliniek! Ze heeft Seth Carlyle tien jaar niet gezien, maar één stiekeme blik op hem – net zo adembenemend knap als vroeger – en haar hart klopt alsof hun overhaaste huwelijk pas gisteren is beëindigd. Omdat ze doodsbenauwd is om hem te spreken, besluit ze te vluchten naar haar oma in de Hamptons. Maar of ze daar veilig is voor Seth?

2. Samen hier - Oliver Jeffers

Samen hier is een liefdevol prentenboek van Oliver Jeffers, de illustrator van het bekroonde De krijtjes staken! Geweldig cadeau voor pasgeborenen en jonge ouders. Prachtig vertaald door Marjolein Algera.

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn

3. Verboden liefde - Ria Maes

Lio, Anke en Clara, drie zussen, zijn opgegroeid in een warm gezien. Clara, de jongste, was altijd het studiehoofd van de familie, maar heeft zo goed als geen sociaal leven. Volgens haar zussen verdient Lio beter dan een man die niet genoeg lef heeft om definitief voor haar te kiezen. Maar je grote liefde loslaten is moeilijk...

Laat je meeslepen in de wereld van drie zussen, onverbrekelijk verbonden en toch zo verschillend.

4. After We Collided - Anna Todd

Na het grote succes van After, nu ook After 2: Je kan niet leven zonder hem, in filmeditie

Tessa heeft alles te verliezen. Hardin heeft niets te verliezen… behalve Tessa.

Tessa wist dat Hardin wreed kon zijn, maar als ze hoort dat hun liefde destijds begon als een weddenschap, slaat dat in als een bom. Is Hardin wel de diepzinnige, aandachtige jongen op wie Tessa ondanks zijn boze buitenkant verliefd werd, of kent ze hem eigenlijk helemaal niet? Ze wou dat ze hem gewoon kon loslaten. Maar zo simpel is het niet. Niet met de herinnering aan hun nachten samen. Zijn verzengende aanrakingen. Zijn hongerige kussen.

Hardin beseft maar al te goed dat hij een fout heeft gemaakt, misschien wel de grootste van zijn leven. Hij wil voor Tessa vechten, en voor hun liefde. Maar kan hij wel echt veranderen?

5. Net als in de film - Rachel Winters

Net als in de film is een heerlijke feelgoodroman vol verwijzingen naar wereldberoemde scènes uit de bekendste romcoms. Kun je verliefd worden zoals in een film?

6. De L van liefde - Kate Clayborn

Meg en Reid lijken niets met elkaar gemeen te hebben – zij is illustrator, hij econoom – maar als ze samen New York ontdekken, vinden ze meer dan ze hadden verwacht… Een heerlijke romantische comedy.

7. The notebook (Het dagboek) - Nicholas Sparks

Als Noah Calhoun na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeert naar North Carolina probeert hij de oorlog achter zich te laten. Hij stopt al zijn energie in de restauratie van een oud plantagehuis. Dit huis herbergt zijn mooiste herinneringen en zittend op zijn veranda denkt hij terug aan het meisje van wie hij eens zoveel hield. De mooie Allie Nelson is inmiddels verloofd met een rijke advocaat, maar kan de jongen aan wie ze haar hart zo lang geleden verloor nog altijd niet vergeten. Heeft hun liefde de tijd doorstaan? The Notebook werd verfilmd met o.a. Ryan Gosling in de hoofdrol en is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker die door romantische zielen over de hele wereld in het hart is gesloten. [bio] Nicholas Sparks is de auteur van talloze bestsellers, waaronder Message in a Bottle, Dear John en The Lucky One en kan met recht een van de meest geliefde verhalenvertellers ter wereld worden genoemd. Zijn boeken zijn naar meer dan dertig talen vertaald en maar liefst acht van zijn romans, waaronder zijn nieuwste roman Safe Haven, werden met groot succes verfilmd. Sparks woont in North Carolina met zijn vrouw en kinderen.


8. Pride and Prejudice - Jane Austen

Wanneer Elizabeth Bennet in aanmerking komt met vrijgezel Fitzwilliam Darcy en hem voor het eerst ontmoet, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij is onverschillig voor haar knappe uiterlijk en levendige geest. Als ze later ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeilijke relatie tussen zijn vriendin Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten om meer dan ooit een hekel aan hem te hebben. In de sprankelende komedie van manieren die volgen, toont Jane Austen de dwaasheid van het oordelen aan de hand van eerste indrukken.
Ze laat het leven zien van de middenklasse, de voortreffelijke vriendschappen, roddels en snobisme. 

9. Love, Simon - Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

10. Liefde zonder oordeel - Anne May

Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keuze die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt.

Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan?


Oke, nog eentje dan!

Call Me by Your Name - André Aciman

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1983 in Italië en volgt de hoofdpersoon, de zeventienjarige Elio. Elke zomer nodigt zijn vader, die professor is, een academicus uit om de zomer in hun huis door te brengen en samen te werken. Deze zomer is dat de vierentwintigjarige filosoof Oliver. Elio valt als een blok voor hem, maar maskeert dit voor een lange tijd. Met Marzia  krijgt hij ook een relatie, maar die is lang niet zo hartstochtelijk als de lust en liefde die hij voor Oliver voelt…

Valentijnsboeken voor de jonge kinderen? Onze medewerker Rita Pontororing, heeft een mooie samenstelling gemaakt.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden