Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2021

maandag 5 juli 2021

Zaterdag 3 juli is in Trouw de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2021 bekendgemaakt. Op de Longlist staan de volgende boeken: 

De Libris Geschiedenis Prijs wordt ieder jaar in oktober, de maand van de geschiedenis, uitgereikt aan een historisch boek dat een breed publiek aanspreekt. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Trouw en VPRO. De boeken op de longlist moeten prettig leesbaar zijn en voortkomen uit historisch onderzoek. De uiteindelijke winnaar van de prijs krijgt € 20.000. 

Op de longlist staat een selectie van de tien beste boeken uit alle boeken die aangedragen zijn voor de prijs. Op 12 september maakt de jury de shortlist bekend en op 31 oktober maakt de jury bekend wie de winnaar is. 

De jury van de Libris Geschiedenis Prijs bestaat dit jaar uit Khadija Arib, lid van de Tweede Kamer (voorzitter), Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Mineke Bosch, hoogleraar Moderne Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen; Maria Holtrop, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Maarten Prak, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum.

In voorgaande jaren wonnen het boek Liever dier dan mens van Pieter van Os, Dichter in de Jungle van Roelof van Gelder en Nobel streven van Frits van Oostrom de Libris Geschiedenis Prijs. 

--

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden