De Nachtwacht voorlezen?

Echt waar, dat kan. Kinderen laten kennismaken met de Nachtwacht? En niet in het museum, maar thuis? Daar vinden ze niets aan?! Toch wel!
De ingrediënten? Het meisje met de gouden jurk en Beleef de Nachtwacht 

Lees voor uit Het meisje met de gouden jurk, een verhaal over Rembrandt en de Nachtwacht. Geniet samen van het verhaal over de schutters. Welke schutter zet Rembrandt vooraan? De schutters in het boek zetten hun beste beentje voor. Iedere schutter vindt zichzelf natuurlijk de beste!
Na het voorlezen van dit boek hebben kinderen de Nachtwacht in hun hoofd.

En nu op naar het museum. Op de site van het Rijksmuseum staat het Nachtwachtverhaal. Op deze prachtige site kunnen we allereerst  ook Niesje zien staan. En waarom heeft ze een kip aan haar middel hangen? Dat hebben kinderen in het boek ook zien staan. En welke schutter Rembrandt echt belangrijk vond? En waarom? Ooit gedacht dat het zo leuk kan zijn om de Nachtwacht te ontdekken met kinderen?

Oh, en een andere aanrader is om een keer Marten en Oopjen voorlezen, ook uit hetzelfde boek. Met dezelfde site.
Het is leuk om kinderen op deze manier enthousiast te maken voor een museumbezoek. Andere verhalen van musea in Amsterdam zijn eveneens te vinden in dit boek. Allemaal gekoppeld aan verhalen van de verschillende musea in Amsterdam. 

--
Door Rita Pontororing

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden