De Nationale Voorleesdagen

Het CPBN organiseert opnieuw de Nationale Voorleesdagen om voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen te stimuleren. De dagen worden geopend met het Nationale Voorleesontbijt op 22 januari en duren tot 1 februari. 

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd omdat voorlezen zo goed is voor kinderen. Lezen heeft vele positieve kanten, bijvoorbeeld voor de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Maar voor kinderen die nog niet kunnen lezen heeft het andere voordelen. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen. Daarnaast krijgen ze ook meer taalvaardigheid. 

Met het Nationale Voorleesontbijt zijn er op 22 januari door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Lokale helden, zoals brandweermannen, politie-agenten en burgemeesters, én bekende Nederlanders, nemen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Bekijk of er een activiteit bij jou in de buurt is. 

Als je zelf ook wil voorlezen, dan zijn leuke, goede voorleesboeken belangrijk. Wij hebben alvast een paar tips voor je:
Moppereend is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2020, dus deze zal voorgelezen worden op 22 januari. Een erg leuk boek met mooie prenten op alle bladzijden en vol met humor. 
Naar de wolven kreeg de eerste Leespluim 2020 en heeft die zeker verdiend met het betoverende verhaal over de komst van een nieuwe baby. 
Klein konijn niet verdwaald heeft een eigenwijs konijntje in de hoofdrol dat alles zelf wil doen. Bovendien heeft het veel mooie kleuren en een verrassend einde.  
Hup Herman gaat over een hangbuikzwijntje dat laat zien hoe hard hij kan rennen! Met dit grappige gegeven is het een goed boek om gesprekken over gevoelens aan te gaan op een lichte manier. 
Van je ras, ras, ras is met de afgeronde hoeken en stevige kartonnen kaft geschikt voor dreumes- en peuterhandjes. Het heeft ook nog eens leuke rijmpjes. 
Waar is de draak is vooral grappig en blinkt uit in de kunst van de herhaling. 
Ploef helpt bij het afscheid nemen van een geliefd huisdier en wordt rustig en vriendelijk verteld. 
Alle wielen in de file is niet alleen goed voor de woordenschat, maar je kan er ook leuke telopdrachten mee doen. Laat kinderen de auto’s tellen, of de wielen en ze zijn eventjes zoet.

--
Door Rita Pontororing

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden