Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De nieuwe leeslijst: reacties

zaterdag 19 december 2020

Drie weken geleden publiceerde Bazarow De nieuwe leeslijst Nederlands. Met daarop 25 boeken waarvan onze lezers ze geschikt vinden voor de jongeren van nu. We zijn nu drie weken verder, dus het is tijd om de reacties op de lijst door te nemen.

Kort gezegd kregen we ontzettend veel positieve respons. Zowel van auteurs, als van docenten Nederlands, bibliothecarissen als van literatuurwetenschappers. Marjan Brouwers, wiens boek Leegland op nummer 11 staat, schreef er een mooi blogbericht over. We kregen ook veel positieve respons op de YA-titels op onze lijst, van Rima Orie, Rianne Robben en Annet Hulst. Ook Splinter Chabot, wiens boek Confettiregen op nummer 3 staat was blij met de lijst, schreef hij op instagram.

Er kwam ook respons op twitter op het feit dat de leeslijst mensen het plezier in lezen had ontnomen toen zij jonger waren. Vanuit scholen hebben we nog niet veel reactie gehad, maar wel individuele docenten die opmerken dat ze wat in te halen hebben. We hopen dat onze lijst via docenten en leerlingen alsnog de scholen bereikt, en dat zij er dan ook echt wat aan hebben.

Ook kregen we de suggestie van Annet Hulst om samen met de scholen een actie te gaan doen en van de eerste boeken op de lijst onder deelnemende scholen een aantal exemplaren te verloten. Het lijkt ons leuk om dat bij de volgende editie op te zetten: meer de samenwerking zoeken met docenten Nederlands en middelbare scholen en dan samen met uitgevers dit plan uitwerken en groter maken. 

Inmiddels hebben we ook de winnaars van de boekenbon, Renate, Laurens en De heer/Mevrouw van Dijk gecontacteerd. Zij krijgen binnenkort een boekenbon ter waarde van 25 euro toegestuurd! We maken er een jaarlijkse traditie van. Dus iedereen bedankt voor het stemmen en tot volgend jaar!

--

Redactie Bazarow

Lees hier het artikel over De nieuwe leeslijst Nederlands

Bekijk hier de lijst

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden