Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

De shortlist van de Jenny Smelik-IBBY Prijs 2020 gepubliceerd

vrijdag 30 oktober 2020

Zes boeken staan er dit jaar op de shortlist van de Jenny Smelik-IBBY Prijs 2020. De tweejaarlijkse prijs wil boeken onder de aandacht te brengen ‘waarin culturele diversiteit een vanzelfsprekende rol speelt en waarin het beeld van de verschillende culturen opbouwend in plaats van problematiserend is.’

Ibby of International Board on Books for Young people, is een internationale organisatie die probeert kinderen waar dan ook op de wereld, literatuur van hoge kwaliteit te bieden. In Nederland vindt dit doel de uiting door onder andere de Jenny Smelik-IBBY Prijs uit te reiken. De organisatie is momenteel actief in 65 landen, verspreid over alle werelddelen.

De shortlist:
Simon van der Geest – Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle
Eva heeft elf tenen, één beroemde moeder, en nul vaders. Oké, ze heeft wel een vader, maar haar moeder wil niets over hem vertellen.

Alyssa Hollingsworth – Van niets naar iets
Sami is met zijn grootvader - zijn baba - uit Afghanistan gevlucht. Het lukt ze redelijk een nieuw leven op te bouwen, en als de heimwee toch de kop opsteekt hebben ze altijd de rebab nog - het traditionele Afghaanse instrument van baba dat hun barre tocht heeft overleefd.

Jessica Love – Julian is een zeemeermin
Julian ziet op een dag drie zeemeerminnen.Vanaf dat moment is niets meer wat het was … Hij heeft maar één grote wens: een zeemeermin worden.

Recensent voor De Leesclub van Alles, Jaap Friso zei “Soms zijn het een paar woordjes die het doen […]Je hoeft dingen niet per se te benoemen om elkaar te begrijpen. Oma snapt dat als geen ander.” 

Zanib Mian – Planeet Omar : problemenmagneet
In Planeet Omar: problemenmagneet maak je kennis met Omar, die net verhuisd is én naar een nieuwe school moet.

Benjamin Alire Saenz – De onverklaarbare logica van mijn leven
Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.

Sanne Wortman, recensent bij De Leesclub van Alles over De onverklaarbare logica van mijn leven: “Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. […] Dat dit boek van dezelfde schrijver als Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum komt, is goed te merken.”

Janneke Schotveld – De kikkerbilletjes van de koning
Dit is een sprookjesboek van allemaal verschillende verhalen. Lees over de prinses die een prins moet kiezen maar niet de juiste kan vinden, maak mee hoe een koning die van kikkerbilletjes houdt een kikker wordt en lees over een lettervreter die de schrik is van elk boek!

De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op 6 november tijdens de jaarlijkse Ibby vriendendag. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden