Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

December-lezersactie Bazarow

dinsdag 8 december 2020

Win een van deze boeken. Doe mee!

Elke jaar krijgt de redactie van De Leesclub van Alles / Bazarow honderden recensie exemplaren opgestuurd. Van veel van deze boeken maken we een recensie. Maar toch blijven er regelmatig mooie boeken over. Sommige boeken krijgen we dubbel toegestuurd, en we kunnen niet alles lezen en bespreken. Om de zoveel tijd halen we onze kasten leeg en kijken we of we deze boeken nog een goede bestemming kunnen geven.

En nu doen we dat in de vorm van deze December-actie

Heb je belangstelling voor een van deze boeken? Stuur dan een mail naar info@bazarow.com en loot je mee voor een van de boeken.

Je kunt maar voor 1 boek meedoen. Je hoeft niet je adres erbijer bij te zetten, alleen je naam. Als je getrokken wordt benaderen wij je voor je woonadres.

En er is nog 1 voorwaarde. Alleen abonnees op Bazarow Magazine kunnen meedoen! Nog geen abonnee, meld je hier aan.

Boek 1.

Avonturiers van de Nederpop.
Veertig jaar eigenzinnige Nederlandse Popmuziek van Edwin Hofman


In Avonturiers van de Nederpop geeft Edwin Hofman het woord aan spraakmakende kopstukken uit de alternatieve Nederpop van de afgelopen decennia. Muzikanten die de Nederlandse pop en rock verrijkten met hun avontuur, creativiteit en lef. Muzikanten die blijvend applaus verdienen. Via persoonlijke ontmoetingen brengt Hofman hun muzikale erfenis uitgebreid voor het voetlicht. Persoonlijke observaties over albums, singles, inspiratiebronnen, het veranderde muzieklandschap en de Nederlandse media.

Boek 2.
Monoloog van een dikke man
Aliza Galkin-Smith


“Dit is het verhaal van een dikke man die onderweg naar eten zijn geluk heeft ontdekt – mijn verhaal. De simpele titel dekt niet de lading van de lange weg die ik heb afgelegd, met de vele hindernissen en kruispunten, een weg vol plaatsen, mensen en verschillende soorten eten.”

Boek 3.
Operatie Vrotte
Een luxe Gouden Boekje

Recensent Rita over dit vrolijke kinderboek: 

“Operatie Vrotte is een vlot geschreven Gouden Boekje, met vrolijke tekeningen waarin het thema eenzaamheid onder ouderen op de laatste bladzijde op een originele wijze verwerkt is. En vooral een plezierig boek om voor te lezen. En wat te denken van de titel als een soort codenaam?”

Boek 4.
Alleen op slechte dagen
Rudolf Bijlsma


In juli 1974, tijdens de jacht van het Nederlands elftal op wereldgoud, krijgt de zeventigjarige Ori Sandberg een aanlokkelijk voorstel. Zijn achtentwintigjarige dochter, Liv, komt hem onverwachts opzoeken en vraagt of hij mee wil naar de finale van het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De blijdschap over haar komst wordt al snel overschaduwd door haar vele vragen over zijn verleden uit de oorlog.

Uit de recensie op De Leesclub van Alles: “Het personage van Ori is psychologisch prima uitgewerkt, heeft de nodige diepte. Daartegenover staat het personage van Liv. Dat lijkt een flat character te zijn, maar gaandeweg de roman blijkt juist het tegengestelde.”

Boek 5.
Thuis
Inkeer en de vormgeving van het geweten
Anonymus

Religie: Thuis is ongetwijfeld één van de mooiste contemplatieve traktaten die het westerse monnikendom rijk is. Deze anonieme cisterciënzertekst uit de late twaalfde eeuw, traditioneel aan Bernardus van Clairvaux toegeschreven, is in werkelijkheid een compilatie van teksten van verschillende herkomst, die niettemin één geheel vormen. Het document is tevens één van de oudste verhandelingen uit de hoge middeleeuwen over de problematiek van schuld, het geweten en de eigen verantwoordelijkheid.

Boek 6.
Overgave
Carla van Ommeren


Recent Jan Stoel over deze roman: Carla van Ommen is sterk in sfeerbeschrijvingen. Het sensitieve en de gedetailleerdheid van de natuur beschrijft ze vol tederheid, met gevoel. De diverse culturen komen mooi aan bod. Ze weet de personages een eigen stem te geven. Door voor een wisselend perspectief te kiezen krijgt de ontwikkeling van de personages diepte. Ze gebruikt originele metaforen, die mooi bij de stemming van het verhaal passen. Tal van wijsgerige uitspraken doorspekken het verhaal: “Wie iets wil doen, vindt een middel, wie niets wil doen een excuus;” “De natuur trekt zijn eigen plan. Kan ook de menselijke natuur zijn;” “Drijf op het kompas van je ziel.”

Boek 7.
Overstag
Mieny Bierling


Fieke (29) heeft een afgeronde conservatoriumopleiding, maar komt moeilijk aan de slag in haar professie, ook al omdat het leven haar niet altijd even makkelijk afgaat. Op een dag belt haar succesvolle zus Laura haar met de mededeling dat ze een halfbroertje van tien blijken te hebben, Pepijn, en dat die dringend hulp nodig heeft. 

Boek 8.
Goede vriend
Erna Schröder


In dit boek beschrijft Erna Schröder de speciale band tussen haar en haar paard Tonoes. Die band was er vanaf het eerste moment dat zij hem zag. Vriend en vijand waarschuwden haar: ‘Het kost je je relatie, je wordt namelijk iemand anders. Een paardenvrouw.’ Maar ze kon niet anders, ze was verliefd.

Boek 9.
Overplaatsing 
Thomas Jiskoot


Recensent Jan Stoel over deze roman: Het ontbreken aan vertrouwen in de mensen, de onophoudelijke confrontatie met mensen die zich anders voordoen dan ze zijn is voor Stephan een probleem. Hij moet zichzelf en zijn eigen identiteit zien te ontdekken. Hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan? Waar vindt je dat menselijk contact, die warmte, de arm om je heen? Kun je nog wel iemand vertrouwen? Hoe moet je je staande houden in de maatschappij? Wat zijn je talenten en hoe kun je die ontwikkelen? Het zijn allemaal vragen die als een rode draad door deze roman geweven zijn.

Boek 10.
Doornen en sterren
Jacop Pot

Doornen en Sterren
Fantasy. Lang geleden zouden de Sterren zijn afgedaald naar de aarde, om licht te brengen waar duisternis heerste. Ze zouden hebben gewoond onder de mensen, om zich in later tijden terug te trekken achter ondoordringbare doornenhagen.

In deze tijd geloven weinigen meer in de Afgedaalden. Des te groter is de verrassing wanneer de Fondatie van Irkin de nieuwbakken Doorluchtig Doorvorser Bom de opdracht verleent om te onderzoeken of de misschien wel laatste Ster ter wereld inderdaad in het HogeVorstendom van Ardwyn is te vinden. Waarom? Zo doorluchtig is Bom immers niet. Zin in de reis heeft hij al helemaal niet. Hij heeft echter geen keus

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden